cimk90

5 cimk90

94246 visningar

Någon som varit ung och steriliserat sig? vecka 26

Gravid med 3:e barnet och jag vill ha snitt som jag hade med 2:an. Har funderat länge om man kan och ska sterlilisera sig sammtidigt vid snittet?  Jag är 27 när barnet kommer och det ända argument folk kommer med som motargument är att jag är så ung och tänk om jag vill ha ett till barn om 5 år?

 

Jag känner ju och har alltid känns såhär:

När jag fyllt 30 vill jag inte ha fler barn, jag känner mig för gammal. Okej 30 är egentligen ingen ålder väldigt vanligt att skaffa barn då.Men min dröm har alltid varit att ha barn innan 30 och ha 3 barn och jag har uppnått den drömen snart! Jag vill inte ha någon sladdis och börja om med små barnslivet och skulle det ta slut med min man vill jag inte ha fler barn med någon annan heller.

Jag vill helst inte ta prevetivmedel med massa hormoner och jag är så otroligt slarvig så att glömma ett piller här och där skulle inte vara något konstigt. Jag har världens gyn skräck så en sprial är bara att glömma! Nej jag vill inte.

Jag känner mig nästan mer rädd för att bli graivd med ett 4:e sen än att ångra en sterlisering. Har läst att man kan göra provrörsbefrukgning efter en sterlilisering?

Tog upp detta med min bm igår för att kanske få lite mer kött på benen om detta. Men fick inte så mycket i svar mer att ja du är ugn och kanske vill ha fler bla bla bla tar det när du fått beviljat snitt och med läkaren.

Oj nu skrev jag tok för mycket här. Men i alla fall. Någon annan som varit i min sits ung och velat steriliserat sig? vad sa läkarna? har du ångrat dig? Hur kände du och hur kom du fram till beslutet?

4394 Svar (äldsta svaret först)
 • Man kan sterilisera sig i samband med snitt. Du måste ta med dig ett papper på att du förstår vad det innebär och att det är vad du vill. Du får också gå på ett extra samtal med förlossningsläkaren där ni pratar igenom det. Eftersom du är över 25 år behövs inget tillstånd från socialstyrelsen. Skulle man ändra sig kan man göra provrörsbefruktning senare, men får betala det själv. Jag steriliserade i samband med mitt tredje snitt, 35 år gammal, och är jättenöjd med det. Jag vill inte ha fler barn och kände då att det var onödigt och dyrt att hålla på med hormoner tills jag kom i klimakteriet. Jag har inte ångrat mig, och känner att jag absolut ändå kan få fler barn om jag mot förmodan skulle vilja ha det.
 • 2

  cimk90

  5 cimk90

  Tack för svar :)  Just det där att man kan göra provrörsbefruktning gör att jag känner mig lugnare och säkrare på mitt beslut. Kollade upp vad det kostade förut och vist det kostar en del men känns ändå som en rimlig summa man kan fixa ihop.

  Men känner väl lite räddsla för om man skulle förlora ett barn och man då skulle vilja ha en till efter några år. Men som min man säger " man kan ju inte ersätta det barn man förlorat" 3 barn är liksom det jag vill ha och inte mer så att bli gravid med en 4:e finns inte i min värld. 

  Vet du om det kostar att göra det i samband med snitt?

 • Lite off topic, men hur kom ni fram till att just ni tjejer skullle/ska sterilisera er? Vi pratar om att göra det efter nyår när tredje barnet kommit till världen, men vi är inte helt överens om vem av oss som ska göra det. Jag tycker att det är mer logiskt att plocka ammunitionen ur pistolen än att skjuta på skottsäker väst. Min gubbe tycker jag kan göra det så han slipper typ :p. Vi har inte bestämt oss än.