eelliinn

3 eelliinn

2021 visningar

någon som varit med om urinstopp? vecka 15

Jag fick urinstopp igår morse. kunde inte alls kissa, under dagen blev det lite bättre men inte alls som vanligt. jättejobbigt. ringde 1177 och de ville boka läkartid när inte det fanns kvar några tider blev jag istället skickad till akuten. Väl där gick det fort att få hjälp, till gyn och träffa läkare. De verkde tycka det var viktigt att kolla upp detta.

Jag fick se den lilla bebisen i magen för första gången via ultraljud!

Förklaringen jag fick var att jag har en bakåtriktad livmoder (en viss % har det) och nu runt v 15 ungefär har den växt så att den blockerar urinröret. jag har fått tips på hur jag kan göra för att lättare tömma blåsan, fungerar inte det ska jag komma till akuten för att tömma blåsan med kateter, och återkommer det så blir det en kateter ett tag.

Någon som haft detta?

Hur många veckor tar det innan livmodern har passerat och problemen avtar?

Om jag inte kan tömma blåsan särskilt bra är det större risk för UVI då? jag frestas ju att inte dricka något alls för att det är svårt att kissa, men då inbillar jag mig att det kanske blir värre för att jag även ska få uvi?

 

skulle vara skönt med svar på lite frågor och att få veta att man inte är ensam. Läkaren var dansk och jag kunde nätt och jämnt förstå vad han sa. Så några extra frågor till honom blev det inte.

1 Svar (äldsta svaret först)