Mia95

2 Mia95

1347 visningar

Någon som har en åsikt? vecka 39

Joo nu är det såhär att jag fick en kommentar om att jag tydligen inte tänkte uppfostra mitt barn själv eftersom jag sa att jag skulle ha mitt barn på dagis när jag börjar studera nästa höst. (är 17 så måste ju ha en gymnasieutbildning för att åtminstone komma NÅNSTANS...) 

Nu till min fråga:
  Hur kommer det sig att många reagerar mer på att låt oss säga ett par i åldern 16-19 sätter sitt barn på dagis än på när ett par i åldern 25-30 gör exakt samma sak i exakt lika många timmar/dag? 

Har fått svaret att "jaa men dom är vuxna och dom måste ju jobba." Ja visst det kan jag gå med på men jag är ung och måste gå i skolan. Är väl i stort sett samma princip? Eller är det bara jag som är ute och cyklar...

13 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  juliet

  3 juliet

  det låter som du träffat på några bombade personer fulla med fördommar. klart du ska ha dagis.

 • Ja det är precis samma sak -.- Blir irriterad på folk som säger annat..

  Btw så finns det ju personer i 25-års åldern och uppåt som fortfarande studerar? När jag är 25 så kommer inte jag vara färdg med mina studier och min sambo jobbar så vi kommer vara tvugna att sätta våran dotter och bebisen i magen på dagis sen! För det fungerar knappt att studera distans för mig med 1 barn, och det kommer verkligen inte fungera med 2 barn.

  Strunta i sånna personer som inte kan tänka steget längre och koppla ihop det här med att man kanske måste ha en utbildning för att få jobb. Gör det som känns rätt :)

 • 3

  Maddox

  4 Maddox

  Vad spelar det för roll om man har sin unge på dagis eller inte?! :O Jag fick höra motsatsen, jag MÅSTE sätta ungen på dagis till hösten för jag MÅSTE gå klart skolan annars får jag ALDRIG något jobb och blir en alkis som sitter på parkbänkar och skrämmer småungar. Likaså kommer jag ALDRIG att klara av att leva om jag inte sätter ungen på dagis.
  Min mamma är iaf så snäll så hon sa att jag kan lika gärna trycka ut fler ungar inom tre år så behöver jag inte ta alla pauser i mitt studerande som min kusin gjort sedan när jag ska ha flera barn. Mamma sa oxå åt mig att hon är så glad över att hon valde att vara hemma med mig och mina syrror tills lillsyrran var 3år. Hon fick så mycket tid med oss och det var guld värt.

  Jag tycker iaf att folk kan sköta sitt och inte lägga sig i vad andra gör. Jag stör mig så mycket när folk försöker säga åt mig vad jag ska göra, vad jag gör fel, vad jag måste göra och vad jag inte får göra. Jag tycker inte att jag är sämre än någon annan mamma...

 • Tycker dagis är superbra för barn, så mycket stimulans varje dag, barn att leka med, saker att lära. Myckket, mycket mer än de man hinner ge dom hemma, plus att dom inte bor på dagis, så då hinner man mysa, kramas, baka, leka, ja allt vad man vill med varandra samtidigt som man vet att det jag gör om dagarna gör livet tillsammans med barnet tryggt. Utbildning är jätteviktigt och det är ju sjukt svårt att befinna sig på högskola med en trotsig tvååring ex. Nä, tacka vet jag  moraltanter som är så perfekta att de kan jobba heltid, baka bullar, göra en stek och ha barnet med sig hela tiden, vissa verkar ju ha ssuperkrafter... så du ska inte ta åt dig tycker jag, var stolt över det du gör och det du vill ge ditt barn i framtiden, för en utbildning är ju faktiskt framtiden.

 • 5

  Soetnos

  7 Soetnos

  Förstår inte varför det skulle vara skillnad på att gå och jobba eller gå och studera.. Båda är lika viktiga för framtiden och att vardagen ska fungera. Håll för öronen när folk säger så.. Och det är inget fel att ha sitt barn på dagis.. Oavsett ålder eller ekonomi. (:
 • 6

  marieposa

  4 marieposa

  Måste ju bara påpeka det finns många föräldrar som är lite "äldre" som lämnar även när de INTE jobbar också. Alltså har ledigt. Klart du ska göra klart skolan! Man gör så bra man kan, oavsett ålder! / förskolläraren
 • 7

  CelieH

  4 CelieH

  Klart du ska ha barnet på dagis så du kan fixa klart skolan. Tycker det är skönt att höra när ni som är yngre tar ansvar både för er själva och barnen.

  Har tyvärr sett många exempel när 16-17 åringar får barn och bara struntar i skolan (jag hoppas att de tog förnuftet till fånga och pluggade klart något år senare, det vet jag faktiskt inte)

  Så fixa en dagisplats du, så du får plugga i lugn och ro. Ingen skillnad på jobb eller skola!
  Lycka till med allt =)

 • 8

  jezara

  2 jezara

  Klart ni ska ha barnet på dagis,är precis samma för de med jobb.Att folk jämför sånt fattar jag inte.Ni är inte sämre föräldrar bara för ni pluggar och åldern spelar heller ingen roll.Stå på er.:-) Kram
 • 9

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  Det är väl jättebra med dagis? Det är ju det man har dagis till!
  Jag pluggade när jag var gravid, men han bli färdig, dock måste jag ju börja jobba så att vi får 2 riktiga löner och kan flytta nångång! Folk ska bara tycka så mkt! Skit i dom.

  Å vi är 25 å 29 ;)

 • 10

  Nina.88

  4 Nina.88

  det var det dummaste jag har hört! klart som sjutton du ska gå i skolan! PUNKT SLUT! :D

 • 11

  LindaMaria

  5 LindaMaria

  En sån kommentar kan ju bara komma från någon som inte direkt drunknar i studieskulder, om man säger så. En gymnasieutbildning är ju bland det viktigaste man har med sig i livet och det öppnar dörrar för högre studier och jobb. Det är ju något du inte bara gör för din skull, utan även för ditt barn! Ta inte åt dig av vad uppenbart korkade människor säger - klart du ska gå färdigt skolan, och har samma rätt som alla andra att ha ditt barn på dagis. Det handlar ju om att göra det bästa av situationen. Så är det för alla, oavsett om man jobbar eller pluggar.
 • 12

  HannaA

  5 HannaA

  Jag tycker det låter toppen, du har en plan för hur du vill göra längre fram och det är jättebra! Sedan tror jag att det är väldigt bra och viktigt för både barn och förälder med dagis (även om man inte jobbar), dagis är stimulerande för barn och jag har fått för mig att de faktiskt utvecklas lite snabbare när de går på dagis. Samt att det är både skönt och viktigt för en förälder att kunna få egentid, även om det handlar om ytterst få timmar om dagen.
  Jag kanske är helt ute och cyklar nu men det är vad jag tror iallafall!! :) så jag tycker att du gör helt rätt som planerar så, och som faktiskt vill fortsätta med skolan sen!! :) Stor kram till dig

 • 13

  AnDa

  3 AnDa

  Det var det puckaste svaret jag nånsin hört! :"jaa men dom är vuxna och dom måste ju jobba."

  Du har all rättighet att plugga vidare som att andra har att jobba! Om du inte skulle plugga vidare   dom nog säga att det var så omoget av dig att tinte ha gjort det för då får du inget jobb... Åååh folk! säger jag bara.

  Ha inte dåligt samvete eller något annat för den delen, du gör rätt, plus att jag personligen tycker att barn mår bra av att vara i sällskap av andra barn i sin egen ålder.  Min son började förskolan samma dag han fyllde 1 år och han uppfostras utav OSS och ingen annan...