NovemberMaj

4 NovemberMaj

2435 visningar

Någon som har barn med kattallergi? vecka 29

Är det någon här inne som har barn som är allergiska mot katter, eller andra pälsdjur? Hur gamla va dom när ni fick reda på de, och va hade dom för symptom? Min son är nu 15 månader och är ständigt hostig, han blir "bra" under några dagar sen blir han dålig igen, och hostar som en tok, framförallt på nätterna! Sen är han alltid snorig, det rinner alltid lite på honom.. Och sågär har de vart i över två månader. Han började på dagis i november och går 15/t i veckan. Det känns inte som att de är "dagis snuva"... Vi har två katter hemma och är livrädd för att han ska blivit allergisk :( Någon som kan ge lite råd?
3 Svar (äldsta svaret först)
  • Jag känner igen det där, min dotter som är snart 3 år är precis likadan och vi misstänker kattallergi då vi har katt hemma.. Har tagit blodprov på henne så nu väntar vi på svar.. Hon är hostig, halv snorig (inte dagis förkylning).. Men jag hoppas förstås att det INTE är nå allergi utan bara ett envist förkylningsvirus! Håller tummarna för er..

  • Hur gick ni till väga för att ta reda på de? Sonen har även mjölkallergi, men när jag läser runt lite så står de att barn kan bli dåliga i magen, och även att han inte får några mjölkprodukter alls så är han fortfarande stundvis.. Vill såklart inte att han ska vara allergisk. Hoppas att blodprovet inte visar något. Tack för att du svara!!
  • 3

    J noren

    3 J noren

    Våran dotter har mycket eksem haft sedan hon var 4 månader är idag 5 år. Och BVC visste att vi hade katter efter deras hembesök. De trodde eksemet var kattallergi därför fick vi göra pricktest på dottern. På det rådde ingen tvekan hon var kattallergisk. Gav även utslag på gräs och kvalster. Men hon är inte mycket snuvig eller rinner i näsan trots att vi behöll katterna efter utslaget. Läkaren sa till oss att tänka över vårt beslut noga innan vi fatta något. Man ska inte rusa hem och ta bort katterna. Vi fick ett utlåtande av en annan läkare också och han sa att eksem orsakas inte av kattallergi. Men tyvärr tog hela denna procedur nästan 2 år. Vi börja på BVC och nu har vi en läkaren på sjukhuset vi ringer till vid problem med allergin. Hoppas att detta hjälpte dig lite. Vid fler frågor får du gärna kontakta mig