catja

5 catja

6535 visningar

Någon mer som oroat sig över att nått ej stämmer med barnet? vecka 14

Inbillar mig hela tiden att nått ej atämmer med bebisen. Min hjärna styr denna negativa tanker sjukt mycket. Någon mer som kännt så här? Vad gjorde ni åt saken? Jag e i v 14 nu. Ej kännt av bebis ännu. Vet dock stt de fortfarande e tidigt.
1063 Svar (äldsta svaret först)
  • 1

    Sparris

    5 Sparris

    Tror att det hör till att man är orolig. Man håller på att skapa ett nytt liv med allt vad det innebär, känslor och tankar förändras och kroppen gör en riktigt omformatering så mycket är nog hormoner. Vi vill ju skydda våra barn och det vill vi göra även innan dem är födda, tror alla mödrar har det medfött sedan urminnes tider. Det får oss att tänka till i allt vi gör. Är du väldigt orolig så be din barnmorska om att få gå på ett vul, när man får se den lilla I magen brukar man bli lugnare. :)
  • Jag tror att de allra flesta gravida till och från känner oro. Framför allt i början! Och det är helt normalt att känna oro inför saker man inte kan kontrollera. Men om ingenting tyder på att något är fel är det ingen vits att gå och oroa sig. Det är något man får intala sig. Du får försöka lära dig hantera oron och tvinga dig själv att tänka annorlunda. Det är det bästa :)
  • Hade också det med förste barn. Fråga din barnmorska om hon kan leta efter hjärtljud. Jag gjorde med mina alla tre från vecka 15