PageTurner

0 PageTurner

12058 visningar

Någon mer som har nästan konstant huvudvärk? vecka 15

Jag är i vecka 15. Jag undrar om det är någon annan som har erfarenhet av eller lider av nästan konstant huvudvärk under graviditeten. Jag vaknar på morgonen och sen sätter det igång och maler. Det värsta börjar vid 16 tiden och sen håller dte på jhela kvällen. Kan inte ens läsa längre efetrsom det gör så ont...Jag hittar ingen info om detta i gravidetsböcker el på nätet. Jag har inte järnbrist, sover mycket efter som jag dessutom är fruktansvärt trött o tung, försöker vara ute mycket, simma o äta regelbundet etc etc.
Är det någon som har erfarenhet av huvudvärk under gravideten  och tips vad man kan göra. Barnmorskan säger bara att det går över senare men nu är det ju v 15 o det vara varit så här ett bra tag nu. JAg är trött på att vara ett bultande huvud o vill njuta av min gravidet.

7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  TESSENUSS

  0 TESSENUSS

  Hej. jag är i vecka 37 snart har ingen huvudvärk. Men när jag va runt din tid hade jag fruktansvär huvudvärk dygnet runt. alvedon hjälpte inte. sen fick jag situdon eller vad de heter utskrivet av läkaren, skulle inte vara farligt, men jag vågade inte äta dom. så jag låg och låg till slut en vacker dag slutade de..  Men är de jätte jobbigt så bokar en läkartid så kanske du kan få några bättre tabletter mot de. Men de kommer nog snart gå över hoppas jag...

 • Tack Teesenusss för ditt svar! Jag väntar med (huvud)spänning på den dag då förhoppningsvis släpper. Jag fick oxå tips om att äta Alevdon o Panodil men det känns inte bra att knappra det hela tiden samt att det hjälper ju inte. Ska boka läkartid om det inte blir bättre inom snar framtid

  Jag fick tips oxå om att prova akupressur så ska boka en sådan tid - det kan ju knappast bli sämre.

  Vad härligt att vara i v 37, då är det inte så lång tid kvar:) Hoppas du mår bra

 • Hej...

  Jag hade också konstant ont i huvudet. Det var otroligt påfrestande men dessvärre fanns de inget som jag kunde göra för att minska på det. Jag undviker helst all sort av tabletter även det finns visa saker man kan ta för huvudvärk. Men huvudvärken minskade med tiden som gick och nu har jag bara då & då! Hoppas det känns bättre snart, håll ut. =)

  Och till Tessenuss, att du skulle fått utskrivet citadon??? Verkar märkligt att man kan ta det i samband med graviditet med tanke på hur stark den smärtstillande medicinen är. Jag fick den utskrivien efter en stor operation jag gick igenom, och borde itne användas i syfte för huvudvärk. Fast jag är inte läkare, bara undersköterska men ska faktiskt kolla upp det!

 • 4

  Dalkullan

  4 Dalkullan

  Jag har också konstant huvudvärk sen lördag 5/9-09, men det har avtagit lite.

 • 5

  AST

  0 AST

  Troligtvis har du järnbrist. Kolla upp det! Antingen ber du din barnmorska eller vårdcentral mäta eller så kollar du genom att äta järntillskott ett par dagar - reaktionen brukar komma rätt fort inom en dag eller tre.

 • Verkar ju som om du redan gör allt för att minska huvudvärken. Jag fick också huvudvärk i början men den försvann med hjälp av järntabletter. Fick tillbaka den vid v 30 ungefär och fick "jobbba" lite hårdare för att den skulle försvinna denna gång, tog lite extra järntabletter, drack mycket och frisk luft (mer än innan alltså) Men fick trots allt sätta min tillit till alvedon som var det enda som hjälpte när det blev som värst. Nu har det gått över igen, så hoppas att det gör det för dig också.

  Huvudvärk verkar spöka för många gravida, tycker att du skall prata (igen) med din barnmorska och se vad hon har att säga.

 • 7

  Y

  2 Y

  Vad skönt att höra att det inte bara är jag...  Jag hade en fruktansvärd huvudvärk hela förra veckan (vecka 7), lite bättre nu. Uschligt, jag har ALDRIG ont i huvudet annars. Men så är ju iofs hela kroppen i obalans. Vågar inte heller äta smärtstillande. Gör det inte i vanliga fall (förutom en gång i månaden - mördande mensvärk!), och tänker absolut inte göra det nu om jag inte är absout tvungen...