stephaniestephanie

2 stephaniestephanie

2029 visningar

Någon annan med hypotyreos?

Någon annan mamma där ute med hypotyreos (underfunktion av sköldkörteln)? Hur orkar ni, är min fråga isf?? Jag fick veta i juni 2013 att jag har hypotyreos men är nu i efterhand väldigt säker på att den har funnits längre än så. Nu går jag ju självklart på levaxin och TSH ligger bra, men jag mår fortfarande inte bra.. Jag har en dotter på snart 15 månader, och jag mår så dåligt att inte ha den energin som hon förtjänar. Hennes pappa/ min sambo hjälper självklart till men han bara gnäller och säger att "du mår ju aldrig bra, du har ju alltid ont någonstans". Och det är iofs sant, men inte riktigt det man vill höra från sin sambo.. Känner mig som en helt värdelös mamma just nu, för att jag inte riktigt har ork, för att min kropp gör så ont att det är jobbigt att bära dottern.. Och för att min sambo inte ens vill försöka förstå, han säger att jag inte ska prata om min sjukdom med honom..
7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Vickan72

  4 Vickan72

  Välkommen i klubben...:-(

  Jag har samma problem och det upptäcktes i slutet av min graviditet vid ett rutinblodprov och jag fick medicin direkt. Sen följde inte min gynekolog upp värdena och när min dotter var 5 månader så var jag helt slutkörd...jag hade ett dramatiskt kejsarsnitt, amningshelvete och förlossningsdepression, och jag trodde först att den bristande orken berodde på det och jag åkte på den ena sjukdomen efter den andra så jag tog mig till en läkare. Min husläkare tog ett nytt blodprov och upptäckte att värdena var helt åt helsike. Dosen som jag hade tagit var för hög så ingenting funkade som det skulle. Han rättade till detta och nu är värdena under kontroll. 

  Men...trots att värdena är ok så kan jag inte påstå att jag mår superbra. Jag är konstant trött... I mitt fall är det mycket privat stress, min partner är inte alltid speciellt förstående och det är mycket tjafs om mitt allmänna hälsotillstånd. Själv går jag på knäna för att klara av vardagen med dagishämtning/lämning, heltidsjobb, mathandling, städning et cetera... Konstant dåligt samvete för att dottern är för länge på dagis, för att vi inte hittar på en massa skojigheter på fritiden och för att mamma är så trött att tålamodet tryter och blir arg... 

  Jag har tvyärr ingen mirakelkur att komma med, men här har du åtminstone en person som förstår precis vad du går igenom eftersom jag själv sitter i samma sits! :-)

 • Skönt att höra att man inte är ensam men tråkigt att höra att du också lider :( Här hemma är det också mycket stress, eller ja, jag är konstant stressad pga olika saker. Sambon pluggar och jobbar och det gör ju inte stressen mindre heller tyvärr. Jag försöker prova mig fram genom att se om jag mår bättre/blir piggare av att ta levaxin på kvällen istället för morgonen. Sist jag försökte blev jag faktiskt piggare men jag fick så otroligt mycket myrkryp i benen, men då åt jag samtidigt magnesium. Så ikväll ska jag prova igen, utan magnesium. Men det dåliga samvetet är ju så hemskt :/ speciellt nu när barnet inte heller förstår riktigt.
 • 3

  Vickan72

  4 Vickan72

  Är magnesium bra mot hypotyreos också? Eller du tar det för något annat?

  Jag har inte haft några problem med myrkryp, tar min Euthyrox på morgonen enbart.

 • Jag har hört att magnesium ska vara bra för oss med hypo. Dock inte märkt någon skillnad själv. Är medlem i en Facebook-grupp som heter "vi som lider av hypotyreos", den är riktigt bra faktiskt! Jaha, så du äter inte levaxin?
 • 5

  Vickan72

  4 Vickan72

  Får kolla upp den där gruppen! Jag bor inte I Sverige, men jag kan tänka mig att det är I princip samma medicin med två olika namn.
 • Jaha då förstår jag! Ja gör det, man får mycket tips där!
 • 7

  Blincas

  1 Blincas

  Jag har också hypotyreos, blev upptäckt för ca. 3 år sen och jag har haft 200 mikrogram levaxin och 20 mikrogram liothyronin. Min läkare har lärt mig att hålla bra koll på om mina värden ligger rätt eller om jag behöver öka. Nu när jag är gravid kanske det är lite annorlunda dock ;) Men din basala kroppstemperatur om du mäter i munhålan skall vara mellan 36,6-36.8 över ett snitt om 4 dagar. Ligger det under kan du vara undermedicinerad. Men när du är gravid stiger ju temperaturen en aning, så kolla med din läkare. Här kan du få mkt information också: http://hypotyreos.info