anna1990

5 anna1990

3365 visningar

Moderkaka framvägg! vecka 15

Har fått veta att min moderkaka ligger i framvägg, läste lite på internet om att man då har svårare att känna sparkar/att de rör sigfrån början.. Någon annan som haft de med första barnet? När kände ni att de rörde sig isf? :) åh man längtar ju så tills man känner något! Är idag i v 15+2..
11 Svar (äldsta svaret först)
 • Jag hade moderkakan i framvägg med första barnet och började känna i vecka 19-20. Nu väntar jag andra och har moderkakan i framvägg även denna gång, men började känna redan vecka 13 :) Är i vecka 15 nu och jag känner titt som tätt.
 • 2

  milkshake

  5 milkshake

  Min moderkaka låg också i framvägg med sonen (enda barnet), jag kände honom första gången i v 20... Kändes jättesent tyckte jag men det är fullt normalt att inte känna något fram till nästan v 25 :) Hoppas bebisen ger sig tillkänna snart! Lycka till

 • 3

  UngTjej93

  5 UngTjej93

  Väntar mitt första och har oxå moderkaka i framvägg :)
  Jag kände sparkarna runt vecka 20. Ororade mig mycket i början för att jag skulle vara den enda som knappt kände av min bebis men är idag i vecka 39 och då känner man den minsta lilla rörelse i magen så idag tycker jag mitt oroande förr bara va onödig energi :)
  Hoppas du får känna din lille/lilla snart :)

 • 4

  Babsy

  6 Babsy

  Har moderkakan i framväggen och är i v 37 idag. Kände "fladder" vid vecka 14 tror jag det var och riktiga sparkar vid 18-20, tycker jag känt väldigt mycket, men jag har ingen erfarenhet av att ha den i bakväggen. Känner honom flera gånger om dagen (nästan hela tiden).
 • 5

  Linkan

  5 Linkan

  Jag har det. Kände sparkar runt vecka 23. Men det är väldigt dag från dag. Ibland känner jag inget och ibland kan man se på magen. I vecka 25 nu
 • 6

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  jag hade min i framvägg men kände ändå i vecka 14 :) Blev snittad och i journalen stod det att moderkakan låg i bakvägg, så den hade flyttat sig med tiden

 • 7

  cijohanna

  2 cijohanna

  hej.. jag har med moderkakan framväg. och jag har kännt jätte mycket sen ca vecka 18. nu e jag i v26ca.

 • 8

  Maddox

  4 Maddox

  Jag hade moderkakan i framvägg. Jag kände "fladder" i vecka 17 eller 18, riktiga sparkar som även syntes utanpå magen kom i vecka 22 eller 23.

 • 9

  Leolah

  5 Leolah

  Jag kände första fladdret i vecka 15, men var inte säker förrän när jag en vecka senare kände samma sak igen. Sparkar har jag för mig att jag kände första gången precis efter RUL, så i vecka 19,20. Min sambo fick sin första spark vecka 22, då träffade hon rakt i örat på honom..
 • 10

  Rookie

  4 Rookie

  Har haft moderkakan i framvägg under båda mina graviditeter, med dottern (första grav.) kände jag henne runt v 24-25 denna gången börja jag känna rörelser nu runt v 22.

 • 11

  Mrs Em

  5 Mrs Em

  Jag hade oxå moderkakan i framvägg, kände bebisen röra sig runt v 21.