PaulineK

5 PaulineK

18102 visningar

Mjölkfri ersättning, hjälp!

Okej finns det nån mjölkfri ersättning som inte smakar som kattpiss luktar?! Det börjar bli lite krisigt här hemma då min mjölk har börjat sina, dottern på 5 månader äter sig inte mätt på bröstet och jag har inte möjlighet att pumpa ut så hon blir mätt, hon vill hellre ha flaska än tutte på dagen och vällingen är hon inte förtjust i (vet att den är från 6 månader) och den mjölkfria ersättningen är inte populär och ärligt talat så förstår jag henne angående det. Althera sa bvc att vi skulle köpa så det har vi gjort men finns det nån annan som ni tycker har fungerat bättre? Har fått ge henne bröstmjölk som jag fryst in men då körde jag inte mjölkfri kost så nu har hon fått ont i magen igen.. Känns inte så kul att behöva välja mellan att låta ungen vara hungrig eller ha ont i magen.. Så alla hjälp och tips skulle verkligen uppskattas!

12 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  olivian

  3 olivian

  Jag vet inte om den är bättre men prova med nutramigen. Du kan söta den lite inledningsvis för att hon ska vänja sig vid den..
 • Vår dotter var allergisk mot ægg och mjølk och vi fick via specialisten nutramigen lipil. Det ælskade hon :) Vet dick inte vart man kan få køpt det :/ så ær den sækert ganska dyr før det ær specialkost. Men om ni går till lækare och får det konstaterat kanske ni får det gratis? Vi får hæmta ut nutramigen gratis på apoteket tills dottern ær 18 år :P haha. Men vi bor i norge..
 • 3

  PaulineK

  5 PaulineK

  Åh tack för svaren, har hört att vissa ersättningar kan göra så dem får ont i magen alltså blir hårda men nutramigen kanske inte är en av dem? Har försökt säga till dem på bvc att vi vill få det konstaterat av en läkare men får inte direkt nån hjälp tyvärr.. :/

 • Nja som jag vet ær nutramigen supert :)
 • 5

  pyret80

  3 pyret80

  Min dotter åt Althera ett tag och läkaren tipsade oss att vi skulle ha i lite socker ( ca 1/2 tsk har jag för mig) i några dagar sedan ska hon ha vant sig vid smaken. Det funkade jättebra för oss i alla fall. Men jag tycker du ska stå på dig så att din kollar upp det med läkaren. Det är ju väldigt dyrt med mjölkfri ersättning. Man får det mycket billigare om det konstateras av en läkare. Lycka till och hoppas att ni hittar något som funkar.
 • 6

  Soetnos

  7 Soetnos

  Vi har althera, men han har lactoulose i så blir ju sötare. Säg till BVC att doktorn får skriva ut, att ni kört uteslutningsmetoden .. De skulle vi göra då dom helst inte pricktestar så små barn. Då kostar de 120 kr per uttag oavsett hur stora uttagen är. Vi brukar hämta ut 24 burkar. Stå på dig, BVC ska hjälpa. Annars så hör av dig till en annan BVC! Lycka till!
 • Vi har haft nutramigen till tre av barnen. Tycker att Sven den luktar å smakar apa. :( Är välling mjölkfritt? Det visste jag faktiskt inte. Ha ha. Snart fembarnsmamma å vet inte det. Knas. I alla fall. Kan du inte blanda ersättningen å vällingen lite succesivt så magen vänjer sig? Mina barn har alla legat nästan en mån före i vällingsorter. Dom har alltid varit väldigt hungriga å enligt Bvc så har det inte varit någon fara så länge du vänjer dom vid det lite i taget. Hoppas det löser sig för er i alla fall. :)
 • 8

  olivian

  3 olivian

  Välling är inte mjölkfri, men det finns mjölkfri välling också. EnaGo är den vi använt. Inte lika god som vanlig välling förstås... Men för den som inte provat vanlig är den okej!
 • 9

  Min1

  2 Min1

  Hej! Vi har kört på profylac som är mjölk och sojafri. Vår son skrek av magont. Lika så när vi gav han den nya ersättningen som han avskydde. Men vi blandade i lite av mjölkersättningen ett par gånger...mindre och mindre och sen gick det jättebra! Vi hade åxå medela flaska som påminner om ett bröst så barnet måste suga ut vällingen... Profylac kan man få på recept av BVC så behöver man inte betala så mycket pengar på mjölkfrukost som är så dyrt i butikerna. Lycka till!
 • 10

  mammibaby

  2 mammibaby

  Hejsan! Passa er för Nutramigen den är inte bra för barnen det är för hög halt av mangan i den det står även på märkets hemsida det fick jag veta då jag köpt första burken, kan skicka länk om ni inte hittar det, vi får nu Althera på recept den smakar godare oxå men det finns även som de sa profylac och Nutricia neocate. Inte för att jag tror att det är så stor chans att barnet kan få neurologiska skador av för  mycket mangan men såklart att man bryr sig om sitt barn och då undviker det. Ni kan läsa på internet o sen ser man på burken att det är för mycket.

 • 11

  PaulineK

  5 PaulineK

  Tack för ditt svar! Vi kör på althera här hemma med, efter att ha blandat ut med bröstmjölk så gick hon med på att dricka och nu behöver vi inte längre blanda ut. :)

 • 12

  mammibaby

  2 mammibaby

  Okejj vad skönt att det löst sig . jag smakade på nutramigen och tyckte inte om den alls men altheran smakar mer mot välling o bebisgröt hållet så den var betydligt bättre det sägs jue att man själv ska tycka det är Okejj att äta