Palle

2 Palle

1296 visningar

Mjölk som inte räcker till

Hejsan, har en 4 veckors tös här hemma som jag har helammat från start. Det har gått bra trots att hon äter ganska långsamt och länge. Men jag vill verkligen amma iaf tre månader till så jag kämpar på, matningarna får helt enkelt ta tid. Iaf, har idag märkt att mjölken inte riktigt räcker till. Ikväll tog den till och med helt slut vid ett tillfälle och märke att hon var hungrig och blev lite hysterisk. Jag blev lite hispig och tänkte att.. jaha nu är det kört. Men efter ett tag så rann det ju till igen. Någon som har/haft det likadant? Detta är mitt tredje barn och har aldrig upplevt det förut. Då var brösten även mycket större och alltid stora och fyllda med massa mjölk, så fort det gick två tre timmar utan att jag ammade så kändes det som dom skulle sprängas. Så känns det inte alls denna gången, vilket också gör mig lite orolig. Kan det vara så att jag inte har tillräckligt med mjölk denna gången? :( Hon går upp i vikt sakta men säkert och följer sin egen kurva. Var väldigt liten när hon föddes -2800gr.
3 Svar (äldsta svaret först)
  • Så länge hon går upp i vikt och följer sin egen kurva är allt som det ska. Mjölken tar heller aldrig slut, även om det kan kännas så. Däremot kan utdrivningen stula emellanåt - speciellt om man känner stress eller oro. Brösten ska inte vara mjölkstinna, så det är ett bra tecken att de inte är det. De har ställt in sig på efterfrågan helt enkelt. Sen går de flesta bebisar igenom perioder där de är oroliga vid bröstet, kvällsgriniga, vill amma intensivt etc, och allt det är normalt. Betvivla inte din förmåga :)
  • 2

    minna

    5 minna

    Amma mer för att öka mjölkproduktionen! Oroa dig inte, den finns och så länge du ammar så mycket dottern vill kommer brösten ställa in sig på hennes efterfrågan!
  • Mjölken tar aldrig slut även om det upplevs som det, byt bröst flera gånger om det känns "tomt" jag lärde mig från Amningcentret att det kan ta tre månader att få till en stabil amning och det gjorde det för mig med fjärde barnet... Ge det tid