jenniekarlsson

jenniekarlsson

7096 visningar

Missfall eller inte.. vecka 26

Detta är egentligen ingen fråga men vill ändå ta upp det. Många skriver och frågar om symtom för missfall osv..inget konstigt med det då man ofta är orolig i början av en graviditet. Det jag reagerar på är när en del svarar att blödningar är inget att oroa sig för och att det måste göra riktigt ont för att det ska vara ett missfall. Nu är det inte riktigt så i alla fall,jag tex hade småblödningar till och från i flera veckor och endast svag mensvärk och ändå var det just ett missfall jag hade gått runt med. Så snälla ni,även om ni menar väl när ni svarar en person som är orolig kan det också vilseleda väldigt mycket. Tycker alltid att man ska vända sig till sjukvården i första fall om man misstänker missfall eller andra andra saker av allvarligare grad. Vill också poängtera att missfallet jag hade var förra året men att jag nu väntar barn igen och allt ser bra ut:) Hoppas ni förstår vart jag vill komma med detta inlägg.

10 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Angel.L

  5 Angel.L

  Grattis till din nya graviditet :).. hoppas den går vägen :)..Jag håller med dig,är man misstänksam är det bättre att kolla upp en gång för mycket en en för lite :). men det jag tror att dom flesta menar är att det är vanligast när man får missfall, bara att dom kanske är lite dåliga på att förklara att det fins undantag då en liten blödning och milvärk kan vara misssfall. Men undantag finns det i alla sammanhang så det är inte konstigt i detta tilfälle heller :). sen finns det ju förståss dom som inte tror det kan hända på det viset :), och för dom är detta inlägget nog lärorikt ;) :)

  ha det bra :)

 • 2

  Missmadde

  7 Missmadde

  Kan tänka mig att du läste mitt dagboksinlägg och såg att folk skrev så.. jag började blöda i söndags och hade "mensvärk" men det kändes mer molande inte som vanlig mensvärk. igår blödde jag fortfarande lite och kan inte direkt tala om ifall jag blöder idag eftersom jag nyss vaknat.. men när tycker du att jag ska ringa mvc och kolla ifall jag kan få komma dit?? 

 • 3

  CelieH

  4 CelieH

  Grattis!

  Håller med dig. Jag ringde till min BM när jag hade molande värk i början av graviditeten, det första hon frågade mig var om jag blödde. Om jag inte gjorde det skulle jag inte oroa mig, men om det började blöda eller om värken blev värre skulle jag ringa med en gång!

  Alltid bättre att höra av sig, än att tänka att det löser sig.

  Ha en bra dag!

 • Till "Missmadde! om du är orolig tycker jag att du kan ringa närsomhelst och rådfråga,kanske ber dom dig att avvakta lite,ibland gör dom så när det är precis i början av en graviditet och det kan vara svårt att se om det finns något liv därinne. Men jag håller absolut på att man ska följa sin magkänsla,den stämmer oftast. Hoppas allt är bra med din graviditet och lycka till!

  Kram

 • 5

  carolajni

  0 carolajni

  jag tror ändå att de flesta som skriver o undrar om missfall o att de är oroliga för att de blöder är för att de vill ha stöd o inte behöva oroa sig så mycket. man vill vl inte höra nej du har säkert missfall, då blir man ju ännu mera orolig i onödan.

  får man ett missfall finns det iaf inget att göra åt det. så varför inte stötta o skriva att man inte ska oroa sig.. nej oroa sig det kan man börja göra när det gör ont.

  det e nog det de flesta vill få fram.

  när jag ick missfall så blödde jag mindre än en femkrona först.. o det gjorde inte ont på hela dagen, ringe även 1177 o de sa att jag inte skulle oroa mig.
  på natten fick jag mensvärk, vanlig mensvärk o på morgonen kom det som mens.

  jag kan säga att jag hade inte mått bättre av att få höra att det nog är ett missfall för att jag blödde lite lite.

  o varför oroa någon som inte håller på att få missfall?

  för oroa sig det är det värsta man kan göra under en graviditet.

 • carolajni,det var inte så jag menade när jag skrev inlägget och föregående talare har förstått innebörden utan problem. Självklart ska man inte oroa någon i onödan men jag tycker däremot att det som skrivs här ska tas med en nypa salt,det är trots allt inte många som är proffessionella inom området och ibland kan man bli lite förvirrad då alla kommer med olika svar. Tänker mest på dom som är lite yngre och inte har så mycket erfarenhet. Tycker i alla fall att det är bättre att hänvisa till sjukvård än att folk ska sitta och gissa till sig saker vilket också kan leda till oro.

 • 7

  KimB

  0 KimB

  Tycker personligen att om man verkligen tror att man håller på att få missfall så ska man ringa.

    MEN det är ju dock mycket vanligare att det är vanlig molvärk och den lilla blödning som kan uppstå i början av graviditeten. Tror inte att det finns någon mening med att säga åt varenda en som känner minsta oro att ringa in. Det finns ju dem som är oroliga för att de INTE har ont. Speciellt för dem som väntar sitt första barn.

  Tidigt i graviditeten är det väll inte mycket de kan göra om man drabbas av missfall?

 • 8

  Kanskedet

  5 Kanskedet

  Jag fick antagligen ett mf för några veckor sedan för jag plussade svagt innan "mensen" kom. Och det gjorde inte alls lika ont som mensen brukar göra. Om det är ett tidigt mf så gör det inte lika ont som ett senare. Det är ju inte lika mycket osm ska rymmas ut när embryot är så litet.

 • 9

  Miki87

  3 Miki87

  Jag fick missfall i augusti, det började blöda samma dag som jag gjorde gravtestet men fick rådet att bara ta det lugnt och vänta av både 1177 och barnmorskan. När det hade blödit ungefär som mens i en vecka och det kommit klumpar åkte jag in till kvinnokliniken där dom konstaterade att allt såg jättebra ut och man såg ett liiitet litet hjärta ticka. Det var då ca vecka 5+3. Fem veckor senare skulle jag på kub eftersom allt va normalt, men dagen innan kom det klumpar igen och på ultraljudet visade det sig att det bara var lite fostervatten kvar.

  Fick också höra att det skulle blöda jättemycket och göra jätteont om jag väl fick missfall, men jag hade bara som lätt mensvärk hela tiden och det forsade inte blod heller.

  Jag håller med om att man ska vara ärlig och säga att det bästa är att ringa, hellre en gång för mycket, än att bara säga att det säkert är bra. Oro eller ej.

 • 10

  emerica

  4 emerica

  när jag tappade i somras så blödde jag i ca 2 timmar.. sen inget mer.. skulle in på ul 2 veckor senare o då hade fostret krymt.. allt annat var i rätt vecka utom fostret...  jag säger bara att minsta lilla grej jag e rätt för och jag åker in..!!