VainsOfJenna

4 VainsOfJenna

1636 visningar

Matvägrar :( vecka 15

Hejsan! Har en pojk på 1år o 7mån som vägrar äta. Frukost har jag provat med både de ena o de andra men de e en tugga sen "nej". Provat o sitta kvar länge bara för o se om han ska ge upp o äta. Men nej! Samma visa vid varje måltid... middagen...äter 1-2 skedar sen e de stopp. Känns som jag provat allt!! Någon som har tips på vad man kan göra? Han små äter inte emellan måltiderna utan vi håller ganska hårt på de. 3 riktiga mål o sen Melin i form av frukt. Frukt går hem men han kan ju inte leva på de...Hjälp!!
4 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  barn brukar gå igenom sånna peroider då å då. Det finns inget barn som frivillit svälter, vill han inte ha mer så vill han inte. Tror det bästa är att inte tjata eller göra en stor grej av det, erbjud mat, vill han inte ha, duka undna och vänta till nästa mål. Men du kanske ska kolla med en läkare oxå så att det inte är nåt fysiskt fel som gör att han inte vill äta 

 • Är det burkmat han vägrar? Jag lagade egen mat, men vid nödfall blev det urkmat och då var det samma sak här, totalvägran..

  Till frukost: Prova att ge fiberberikad havregrynsgröt som du gör själv och blanda med mosad banan, så att allt tar smak av frukten.

  Sen finns det jättebra recept på köttfärssås osv i boken Barnmat-råd o recept. 19:- CDON.

   

  Lycka till!

 • Sorry, läste 7 mån ;)

 • 4

  Mimosa

  3 Mimosa

  Hej!

  Har haft 2 matvägrande barn eller barn som ätit dåligt i perioder. Går inte att göra så mycket. Det råd jag fått från BVC var att ge det barnen ville ha + ge extra fett vid alla måltider. Det är också viktigt att se till att barnet får i sig tillräckligt med vätska.

  Äter din pojke frukt så är det frukt du ska ge. Då får han i sig vätska också. Har du provat med smörgåsrån med smör på? Eller riskakor. Någonting helt annat kan ibland vara bättre än den vanliga maten. Men erbjud honom också mat vid måltiderna. funkar inte det, prova på något annat.

  När mina barn har fått tänder har de ätit dåligt. . Det brukar ofta lösa sig av sig själv, men det är jobbigt som förälder att se sitt barn matvägra måltid efter måltid.

  Dricker han ännu välling? Vällingen är väldigt näringsrik.

  Om han gillar frukt kan du försöka locka honom till att ta en matbit och sen få en fruktbit som belöning. Har funkat hemma hos oss.

  Lycka till!