Ninen87

5 Ninen87

1293 visningar

Mat till 6 månaders

Min son är dyga 6 månader och har sen typ 1 månad tillbaka ätit gröt till lunch. Vi har gett han diverse smakportioner och allt som han smakat på har slunkit ner :-) han äter även lite smörgåsrån och små bitar vitt bröd. Tänkte nu smått börja ge honom ett riktigt mål mat om dagen och undrar nu hur ni andra gjort? Ni som har/haft barn som börjat äta lite vid 6 månader, vad har ni gett? Vilka mål bytte ni ut? Vilka mängder åt era små? Vet att d är jätte individuellt hur mycket de äter men är nyfiken! Kan tillägga att han inte är intresserad av välling! Vissa tycker säkert oxå att de är tidigt att börja fe mat men killen visar stort intresse för vad vi i hans omgivning äter + att han är måttligt road av att amma! Enda gången han verkligen vill amma är på kvällen! Annars ligger han bara vid tutten och filosoferar ;-)
4 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Rambo

  5 Rambo

  jag började byta ut lunchen...o flyttade gröten till frukost målet...ganska enformig kost till en början,, mest för att ha koll på allergi!! Gjorde husmanskost utan krydda/salt.. vilket jag frös in i portioner så åt vi köttferssås fick lillen det också.. Nu finns det mycke bra resept på nätet du kan laga!!  lycka till

 • 2

  ana-s

  5 ana-s

  vi började ge gröt till frukost, och sen riktig mat vid lunch. Alla barmn är ju olika, så mängden varierar såklart. Men vår lille kille visade tydligt när han inte ville ha mer. Sen så fick han också alltid efterrätt (mosad/finriven frukt, bär elle rpuré)

  rekommenderar att göra egen barnmat! Gör några storkok och frys in i portioner, enklare än man kan tro. Huvudregeln är att undvika salt, socker och färdiga kryddblandningar. Du hittar några recept på min blogg: anastasiaskreativa.blogspot.se

  sen så finns det en del att hitta på nätet

 • 3

  Pumba2012

  5 Pumba2012

  Vi började med att bytta ut kvällsmålet till gröt, efter en månad så bytte vi ut lunch tillpotatis och morotspure. Sen efter en månad så började vi med lite gröt på förmiddagen. Sen har vi fortsatt och bytt ut ett mål varje månad. När hon blev 9 månader så valde hon själv bort det sista målet jag ammade :) Gör det som känns bäst för er. Vi började med gröten när hon var 4 månader :)
 • 4

  anneli_g

  5 anneli_g

  Om du inte vill ge burkmat är ett tips att kolla på burkarna i affären och se vad de har i, hur stora bitar, konsistens osv och försöka efterlikna det men med din egen stil :) Iskubsbrickan var min bästis i puré-åldern. I den åldern åt hon ca 3 kuber mat/måltid.