aaa

aaa

12620 visningar

måste ha abort , hur snabbt kan man få?

Jag är muslim och har väldigt kontrollerande föräldrar. Och nu tror jag att jag blivit gravid. Jag tog ett akutpiller 17 timmar efter avbrutet samlag, och det var dag 10. Dag 19 och 20 har jag nu haft små bruna flytningar i trosan. Tror att det är nidblödning och är jätterädd nu. Min mamma vet alltid när jag ska ha mens, och den kommer att väntas nu till helgen.

Om jag testar positivt, hur snabbt får jag då en aborttid om det är väldigt akut, eller sånt kanske dom inte tar hänsyn till? :'(

22 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  anirac1

  5 anirac1

  det kan gå fort å de kan ta ngr v men gör ett test å kolla

 • 2

  Maraja

  0 Maraja

  Det beror säkert lite på var du bor. Vet att det i stockholm ibland kan vara jättesvårt att få tid, då kan det ta några veckor. Men ring så snart du kan så vet du. Om du går till en barnmorska så kan dom säkert se om du är gravdi tidigare än om du köper test på apoteket.

 • 3

  naattaaah

  0 naattaaah

  Köp ett clearblue digital test!

  Ring närmaste sjukhus och prata med dom, sedan får du nog ett nummer för abort.

 • 4

  aaa

  aaa

  okej, jag bor i ystad. det är inte en storstad direkt. Dom jag vet som har gjort abort har det tagit ca. en vecka för och dom hade inte brått med det.

  Men hur kan en barnmorska se tidigare? Kan man se genom typ gynundersökning?

 • 5

  elviran

  0 elviran

  hej. Jag tycker att du går till närmaste gyn.mottagning eller ungdomsklinik och pratar med dom om din situation. Dom kommer förstå att det är bråttom och kan säkert på något sätt se till att du får en abort gjord genast!

  Hur vet din mamma att du har mens? Kan du på något sätt dölja för henne att du blir sen? Dom vet alltså inte att du är sexuellt aktiv?

  Hoppas du kan få detta ordnat så fort som möjligt.

  Lycka till.

 • 6

  miqkaela

  0 miqkaela

  Det beror på hur bråttom det är med det.. Jag fick en tid 1 veckor efter för att dom ville göra det före jag gick in i v.12..

 • 7

  aaa

  aaa

  tack för ert stöd!

  min mamma vet för hon skriver alltid ner i kalendern när jag har och inte. Barnmorskorna på UM vet vem jag är och vet hur jag har det sedan tidigare.

  Mamma kommer ju vänta min mens nu nästa helg, den ska egentligen komma på fredag. Så jag tänkte börja testa redan imorgon för jag vill ha svar snabbt och kunna boka tid. Hon kan köpa att mensen är sen, så under tiden kanske jag hinner göra abort, men hon kommer ju inte vänta hur länge som helst innan hon drar iväg mig till en läkare :'(

 • 8

  Baraemma

  3 Baraemma

  Det går säkert bra för dig! Man kan se tidigare genom blodprov! Lycka till nu, Mvh

 • 9

  aaa

  aaa

  vem gör dessa blodprov? är de på mvc?

   

 • 10

  Nani

  5 Nani

  Baraemma, menar du ett vanligt serum HCG?  Säkert. A isåfall kan man ju gå till ungdomsmottagningen och fråga om de gör det.  Jag tycker att du skyller på något om du nu skulle vara gravid. Säg att du varit stressad i skolan eller vad som helst. Det kan försena mensen. Det måste vara väldigt stressande bara att hon vet när du ska ha mens men hoppas på att det inte blev något denna gången. Kanske kan du använda kondom också i fortsättningen så att det blir ännu svårare att bli gravid? Tänker så du slipper oroa dig såhär och må så dåligt. Sedan är det sekretess på sjukhus, din mamma kan inte kräva att få veta någonting om du inte vill. Inte ens om du är gravid.

  Lycka till!

 • 11

  aaa

  aaa

  ok. ska kolla vem som gör sånna blodprover, för ett sånt skulle nog lugna mig mycket.

  vet att det är sekrettes, men om min mamma tar dit mig och dom låter henne följa med in i rummet så kommer hon märka att jag döljer något om jag säger att jag inte vill att hon ska vara där :/

 • 12

  Nykaria

  0 Nykaria

  Du skrev ju i en annan fråga när man kunde göra abort - att du berättat för din svärfar och att du gjort abort tidigare - men att du nu skulle behålla barnet men att du bara var nyfiken..


  Hur ska du ha det?
  Det går liksom inte att bli gravid och sen bara göra abort.
  För att sen bli gravid, säga att du ska behålla barnet och sen göra abort igen...?

  Abort är inget prevetivmedel...

 • 13

  tyson10

  3 tyson10

  till nykaria:

  det var inte "aaa"som skrev det inlägget om sin svärfar det var  Beli88.så du ska nog vänta med påhoppen till du är säker på vem som skrivit vad!

 • 14

  asalin83

  0 asalin83

  Hej.

  Var inne o kollade på din sida och på dina tidigare frågor. Du har ju i stort sett frågat samma sak i 4 månader. Att du inte vill bli gravid. Men skydda dig då istället. Du borde ju lära dig efter första gången, annars får du väl faktiskt skylla dig själv om din mamma kommer på dig.

 • 15

  aaa

  aaa

  jag har ju skyddat mig, har tatt akut - piller och allt! har gjort vad jag kan. jag undrar vad den bruna flytningen var som har kommit nu 9 dagar efter akutpillret och OM jag är gravid undrar jag hur snabbt jag kan få abort.

  och det är verkligen inte din sak att lära mig läxor eller säga att jag ska skylla mig själv, det kan du hålla för dig själv!

 • 16

  elviran

  0 elviran

  aaa har väl all rätt i världen att fråga frågor precis hur hon vill. De tidigare frågorna handlar om de få tillfällen då hon har haft sex med sin kille och kanske inte skyddat sig perfekt. t.ex att hon inte hade kondom i början.

  Om man lever i en sådan situation som hon gör så är man såklart 10 gånger mer orolig över att råka bli gravid. Det spelar ju ingen roll om man använder p-piller, kondom eller vad sjutton som helst det finns ALLTID en risk att bli gravid.

  Till aaa: Skulle du kanske kunna börja använda minipiller? Det är en variant av p-piller som inte ger en så mycket sideffekter och kanske inte kommer märkas lika mycket. Visserligen hade jag en hel del väldigt lätta mellanblödningar (mest brun/rosa-aktiga) och det kanske kan bli ett problem med din mamma. Men frågan är hur kontrollerande hon är. Skulle hon även upptäcka om du kanske blödde lite lätt emellan menstillfällena? Du kan ju försöka byta dina troskydd väldigt diskret och kanske gömma i en påse i väskan eller något för att sen slänga ute i soporna? Det viktigaste kanske är att det inte råkar bli något i trosorna.. svårt det där.

  Men det kan iallafall vara värt att försöka hitta ett bättre preventivmedel. Tex så  kan du ju ha en spiral, den kommer hon ju inte upptäcka?

  Lycka till.

 • 17

  Kiddiee

  0 Kiddiee

  När jag var till ungdomsmottagningen för att prata med dom om abort, jag har dock inte gjort den, och vet inte heller om jag kommer göra den. Det beror ju helt på vilken sorts abort du vill ha. Jag fick själv genom gå en massa tester, som tex hivtest och sedan ett vanligt blodtest för att kolla vilken grupp jag tillhör. Och lite senare genom går man en klamydia undersökning och sedan en vanlig gynekolog undersökning för att kolla vilken dag och vecka man är i. Det ska vara klart på ungefär två veckor, allt beror ju på vart du bor och så. Men testa dig innan du börjar oroa dig för att du är gravid. Då försenar sig mensen ännu mer.

 • 18

  aaa

  aaa

  Nu har jag fått tid på mvc för att prata. Jag ringde och berättade min situation och barnmorskan kunde inte brytt sig mindre. Jag trodde att man kunde ordna det snabbt, och att dom kunde ta blodprov för att kolla men tydligen kommer jag få vänta tills det gått över tiden när jag ska ha mens egentligen. Hoppas verkligen jag inte är gravid då. Trodde att dom skulle bry sig mer och verkligen försöka ta reda på om jag är eller inte snabbt men nej.

  Dock tror hon att eftersom jag tagit akutpiller 2 menscyklar i rad, att det blivit rubbningar och att det bruna (som kom idag med, 3:e dagen idag) inte är någon nidblödning utan att det är blödningsrubbningar.

  Jag ska börja ta piller när jag flyttar hemifrån. Anledningen till att jag inte tatt förr är för att de är svåra att dölja + att jag inte litar på det.

 • 19

  aaa

  aaa

  Nu har jag pratat med en barnmorska. Hon var nästan helt hundra på att det är rubbningar, pågrund av att jag tagit akutpiller 2 gånger i rad. Och jag får väl ta och tro på det då :) känns mycket lugnare nu när ett proffs säger det och verkligen är bestämd om det.

 • 20

  tyson10

  3 tyson10

  Hej igen.

  aaa skrev det här inlägget för att hon behöver tips,råd hjälp.dom som ska vara taskiga  och kommer med taskiga kommentarer.tjejen ville bara ha lite hjälp på traven.

 • 21

  Nykaria

  0 Nykaria

  tyson10:
  Det var inte menat som ett påhopp...

 • 22

  aaa

  aaa

  är det någon mer av er som fått sånna här rubbningar av akutpiller? kommer den riktiga mensen sen också? idag är det fjärde dagen jag får bruna stänkar i trosorna o det är dag 23 av 27