tove88

5 tove88

12530 visningar

Måste bebisen ha kläder i sängen? vecka 35

Hejhej! Jag tänkte höra med er som vet lite mer. Måste bebisen ha kläder på sig när den sover i sängen? Jag tänker att det är skönt att känna sin egen hud sådär i början, men tror ni det blir kallt? Bebisen föds trots allt i januari. Nyfödda har väl inte styrkan att sparka av sig täcket i början, eller? Vad säger ni?

Annars får vi väl köpa en sovpåse

8 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  varginnan

  5 varginnan

  Som jag bor så skulle jag ha sovpåse el pyjamas med fötter! Min bebis kommer om max en vecka å skulle inte låta den sova i bara blöja nu, det brukar mina få göra på sommaren:-)
 • 2

  jenta

  5 jenta

  Sonen får bara sova i bara blöja på sommaren o pyjamas under vintern så har vi gjort sen han va nyfödd
 • Jag skulle haft pyjamas med føtter på :) men det beror ju på hur varmt det ær hos er.
 • Jag har köpt sånadär nalle puh pyjamas till nyfödd, som finns på HM nu, och även köpt påsklakan med nalle puh på jysk + täcke och köpte även en fleecefilt   till bebisen och eftersom det finns så gissar jag på att det är helt okej att använda , vad jag har läst om temperatureglering för nyfödda är att man ska använda lager på lager metoden, svetas han tar du bor ett lager, är han kallt på händerna, fötter läger du en liten fillt och mer om det skulle behövas, det stog även för att räkna ut det att nyfödda behöver ett lager mer än vad du själv använder på dig själv. När lillebror var född, kommer ihåg som om de hade hänt igår brukade han sova med en vanligt kortarmad body, och mamma brukade lägga hans blå randigfleecefilt  på honom. Och han överlevde och är 8 år nu, och tycker inte om påsklakan och grejer, det hamnar bara på golvet, han vill bara sova med en fleecefilt , .. V. INO.... 

 • Sonen är född i januari och jooo du dom får av sug täcket/filt på något vis, vi hade pyjamas på honom men inte alltid eftersom han ofta sov brevid mig.
 • 6

  tuffani

  5 tuffani

  När jag låg på bb så sa dom att om man har bebisen hos sig/bredvid sig så räcker det att dom ligger i blöja för att det blir så varmt, men ligger dom i egen säng så är det bra att iaf minst ha en body på för att dom så lätt kyls ned, nu på vintern skulle jag nog iallafall ha en pyjamas, speciellt om den är nyfödd. :)

 • 7

  tove88

  5 tove88

  Tack hörrni! Då får bebisen ha på sig en pyjamas då. Inte ska hen behöva frysa inte! Härligt att folk är så engegerade och faktiskt svarar när man ber om hjälp, härliga ni är!

 • 8

  catja

  5 catja

  ja de behöver den. dom blir kalla så fort =)