ylviiz

3 ylviiz

1878 visningar

Mår konstigt vecka 33

Gravid i vecka 33+1 och mår superkonstigt sedan jag vaknade imorse, haft rikligt med sammandragningar hela dagen, mår illa, svårt att andas och känner mig yr. Detta är mitt andra barn, den första är född vecka 36+2 och då hade jag mått nått liknande detta i 6 dagar innan förlossningen. Det är inte dom små sammandragningarna som bara spänner över magen, dom är ordentliga och håller i sig i minst en minut åt gången, jag mår så illa att jag näst intill hänger över toan i stort sätt hela tiden. Men sammandragningarna kommer inte så ofta som 3 gånger på 10 min som dom på förlossningen vill att dom ska göra för att man ska få komma in och just illamåendet är nog det värsta, tuggat i mig två novalucol och hoppades att det skulle hjälpa men icke! Någon som vet vad det är som händer? Inte kännt några rörelser i magen på ett bra tag och börjar bli orolig över det med, försökt "buffa" till henne men får ingen respons, annars är hon väldigt aktiv hela dagen och rör sig hela tiden. Är det många som mår såhär som gravida eller är det tecken på att nått är fel? Känner inte för att åka iväg i onödan.

2 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Mille87

  5 Mille87

  Jag tror att det bästa vore nog om du ringde in och kollade, bara för säkerhetsskull :) Det kan iofs också vara att bebisen sjunker längre ner och trycker på nerver som gör att du mår konstigt. Men hade jag varit du så hade jag nog ringt in och kollat :)

 • 2

  jvsm

  5 jvsm

  Tycker det låter som om du borde ringa förlossningen faktiskt och fråga om råd, kanske få en koll. Jag mådde mycket illa, kräktes en del också, mina två sista veckor (var öppen 3cm två veckor innan han kom ut, 6cm en vecka innan osv). Ens andra förlossning sägs ju kunna bli lite annorlunda mot den första, bättre o kolla upp eftersom det är lite för tidigt för dig att föda egentligen. Täta sammandragningar är alltid orsak nog att ringa och be om råd/få det kollat.