mini_89

2 mini_89

1180 visningar

Många frågor önskar svar !!! vecka 4

Hej

 

Äntligen har vi nu testat positivt efter att ha försökt i 10 månader och självklart finns det mycket man undrar över. Så jag kommer att ställa lite frågor och jag hoppas att det finns någon som har svar åt mig.

 

 • Hur tidigt kan dom se att det är tvilligar eller fler ?
 • Hur tidigt fick ni reda på de ?
 • När berättade ni för föräldrar och släkt ?
 • När började ni köpa saker till bäbisen ?
 • Är det farligt att träna när man är gravid ?

 

Hoppas verkligen att det finns någon som kan svara på iaf någon av dessa frågor.

7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Liro

  4 Liro

  Grattis till graviditeten! När vi väntade vårt första barn berättade vi för våra föräldrar i vecka 9, har jag för mig... nu väntar vi vårt andra barn och berättade redan i vecka 6... Finns väl inget direkt facit på när man ska berätta, jag tycker ni ska berätta det när ni känner för det.. :) Vi började köpa lite saker till våran första efter vi hade varit på ultraljud i vecka 18... men det är ju samma här med, gör det när det känns rätt... :) Träning är inte farligt... men man ska väl helst undvika sporter där det är risk för slag eller sparkar eller liknande mot magen...

  Lycka till vidare i graviditeten! :)

 • Jag får börja med att gratulera!:-

  Jag testade mig positivt runt vecka 5 och berättade ganska tidigt för släkt och vänner eftersom jag fick mage så tidigt. Men för folk vi inte känner så väl väntade vi med att berätta tills vi hade varit på ultraljud.

  Jag började handla lite smått när jag var i 6 månaden.

  Det är inte farligt att träna när man är gravid,tvärtom! det är bra att röra på sig och man ska leva så normalt som möjligt när man är gravid. Om du inte tränar boxning eller något sånt förstås:-)

  Lycka till nu,ni har en spännande tid framför er!:-)

 • Jag berättade i vecka 6 som sedan på rutin ultraljudet visade sig att jag hade berättat för dom närmaste i redan vecka 3-4.  Jag började köpa små saker lite då och då, men efter rul så har vi inhandlat dom större sakerna.. =) det är inte farligt att träna så länge du mår bra av det .. =)  

 • 4

  KimB

  0 KimB

  hehe, jag köpte grejjer redan innan bebisen blev tillverkad. :P Tror inte på sådan skrock om att de skulle vara otur.

 • 5

  tuush

  2 tuush

  Det går att känna på livmodern ganska tidigt om den känns ovanligt stor, då finns det chans för tvillingar. Men SE kan dom göra på ett ultraljud och det gör man ju oftast inte förrän i v 18.

  Jag fick reda på att jag var gravid i v 8, berättade v 9. Har tänkt börja köpa grejer efter ultraljuder i v 18, alltså om 3 veckor :) men har också funderat på dom stora sakerna.. när det är dags att köpa dom, som skötbord, spjälsäng, vagn osv.

  Hur tänker du? :)

 • 6

  Morran

  3 Morran

  Jättegrattis till er!

  Jag svarar på det jag är mest engagerad i själv, nämligen träning :) Så länge man inte idrottar på elitnivå, dvs mycket hård träning i princip alla dagar i veckan - ibland fler pass om dagen - är det ingen fara. Bland elitidrottande har man kunnat se en ökning av missfall fram till v 12, men det behöver ju de flesta av oss inte bry oss om. Det finns en bra bok som heter "Stark, glad, gravid" som du säkert kan låna på närmsta bibliotek - plus en massa andra träningsböcker för gravida... billigt och bra :)

  Man kan ju få allehanda krämpor när man är gravid, jag fick sluta springa i ca v 19-20 för jag fick så ont i "framfogen". Bytte till crosstrainer och det har funkat kanon ( är i v 35 imorrn).

  Det är mest vanligt vett som gäller! Som någon sa, sporter där man riskerar sparkar/slag mot magen är kanske ingen höjdare. Själv fortsatte jag att gå på boxingpassen fram till v 25 kanske, men då visste ju min partner att jag var gravid så det var ingen fara att något skulle hända. Vi slår ju inte varann i magen i vanliga fall heller :)

  Så träna på och gör det som känns bra! Själv kör jag 2-3 crosstrainerpass (30-45 min) och 2 gympass i veckan nu (60 min) och promenerar resterande dagar. Fortsätter så länge jag kan och orkar.

  Lycka till!

 • 7

  tvivlar

  3 tvivlar

  Hej! & Grattis till din graviditet! Vet hur det är att kämpa för att få plus på stickan, jag & min man försökte i 16månader innan ngt hände:) Jag svarar på det som rör mig då - tvillingar. Jag märkte att ngt var galet för mådde fruktansvärt illa i början, som om jag hamnade i en deprission (vilket jag då sökta hjälp för+ att jag blev skitstor om magen direkt. Jag är i vecka 11 nu men ser ut som om jag är i vecka 16. Men jag gjorde ett VUL i vecka 7 för att bara bekräfta graviditeten och det var DÅ vi såg att vi väntade tvillingar. Så om du ber om att få göra ett VUL så får du ju svar på om du väntar en eller fler :) KRAAAM