Vivann

4 Vivann

2407 visningar

Magsjuka? vecka 9

Vaknade i morse vid femtiden av väldiga magknip. Satte mig upp, lade mig på mage inget hjälpte. Hade så fruktansvärt ont högt upp i magen att jag tills lut gick upp (dubbelvikt av smärta) och tog två Alvedon som hjälpte lite efter en stund. Somnade om någon timme och när jag vaknade hade jag diarré. Inga kräkningar, bara diarré.

Smärtan är nu nästan helt borta men oron finns kvar. Tänk om detta kan ha påverkat fostret? Tänk om det kan vara Listerios? Har varit noga med vad jag ätit men om det skulle vara listerios kan jag ju ha blivit smittad för flera veckor sedan, t.ex. när jag var ute och åt ost och skinkpaj på ett café. Pajen var inte varm när jag smakade den så servitrisen bytte ut den...

Ska till barnmorskan på fredag men vågar jag vänta tills dess eller bör jag söka akut för besvären. Läste visserligen nyss att man åtminstone kan vänta 48h innan man söker vård om man fått magsjuka, men hur ska man veta om det är en "vanlig" ofarlig magsjuka?

4 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Sara.

  4 Sara.

  Jag har blivit smittad av listeriabakterien! Var i asien och var oförsiktig med maten. Man blir inte magsjuk av det:) konstigt nog.... Man blir mer som när man är väldigt förkyld. Febrig, kallsvettas och sängliggande. Så du kan nog vara lugn på att det inte är det:) men orolig i magen var jag också i början av graviditeten. Hoppas det blir bättre snart! Kom ihåg o dricka massa:) kram!
 • 2

  Vivann

  4 Vivann

  Tack för svaret Sara men om man t.ex. läser på babycenter.com står det att symptomen även kan vara magkramp och diarré. Måste man alltid få de influenseliknande symptomen också?

 • 3

  Nikoba

  5 Nikoba

  Det är nog en form av influensa eller så har du ätit något konstigt de nämsta dygnen. Man är ju dessutom skum i magen så pass tidigt i en grav.

  O det där med osten, så länge den någonsin varit upphettad är det ingen fara. Har den svalnat efter tillredningen är det ingen fara. :)

  Hoppas du mår bättre snart. :)
   

 • 4

  Sara.

  4 Sara.

  Oj, förlåt att jag var så trög med o svara! Vi försökte komma fram till exakt när o var jag blivit smittad, o då sa min läkare att det säkraste tecknet var influensaliknande symptom. Men det kan hända att det är olika! Men jag tror inte alls du ska oroa dig för det! Hoppas du mår bättre nu! Kram!