sipepjennie

3 sipepjennie

2171 visningar

MA där grav fortsatt i flera veckor utan blödningar?

Var på UL i fredags i v 12+5 (KUB-test) där man inte såg något foster men en stor livmoder och stor fosterhinna. Hade börjat få mage och allt, fortfarande skyhöga hormonnivåer. Graviditeten hade alltså fortskridit trots att embryot dött. Vid VUL konstaterade gynläkaren att jag fått MA i vecka 6 men att kroppen inte uppfattat detta. Fick tabl Cytotec för att hjälpa kroppen stöta ut graviditeten, vilket fungerade bra. Får iofs se på ÅB om ca 2 veckor om allt är borta eller om jag behöver skrapas oxå. :(

Min fråga är om det är någon annan som gått lika länge utan konstaterat MA och om ni har några erfarenheter av hur det har påverkat ny graviditet? Jag kan tänak mig att det tar ganska lång tid att bli av med grav-hormonerna då de stigit i takt med "graviditeten", men har nån annan lyckats bli gravid direkt igen efter detta? Hur har det isf gått med nästa grav? Känns riktigt obehagligt inför nästa grav då man inte erbjuds tidigt vul i mitt landsting. Rädd att samma sak händer igen obemärkt... Nån som varit med om detta upprepade gånger?

 

6 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  jessica03

  5 jessica03

  Har själv ingen erfarenhet om dina frågor och kan inte ge något svar men vill sända över lite styrka till er. Ang. tidigt vul/ul framöver så kan du ju iaf försöka få ett fast att det ej erbjuds. Jag fick ett nu vid min andra grav. för att konstatera hur långt gången jag var då vi blev tillbaka flyttade tre veckor vid ul. i v. 18. Fast det egentligen inte är något som erbjuds. Alternativt kan ni ju söka privat. Lycka till framöver!
 • 2

  heleena84

  3 heleena84

  Jag hade ett MA i v.12. hade små blodade flytningar i tre dagar, innan jag kontaktade gyn och gjorde VUL där de bekräftade MA. Jag fick välja mellan tabletter och skrapning. Valde då skarpning. Vilket gick jättebra och blödde bara lite i någon dag, efter det mådde jag precis som vanligt.

  Sex veckor senare började jag fundera på om det var dags för mens snart, så för säkerhetens skull gjorde jag ett test som visade positivt! Kontakade gyn, fick komma in och göra VUL och fick då bekräftat att jag blivit gravid igen i slutet av v.5. Dagen efter började jag blöda och det blev ännu ett missfall :( Då bestämde vi oss för att ta en paus. Nu har vi precis bestämt att vi skall påbörja vår "baby verkstad" igen. Naturligvis är jag jätteorolig för att något skall gå fel igen, men jag måste ändå vara positiv och våga tro på mirakel.

  Har en dotter på 2år också, så jag vet ju att finns hopp <3

  Till dig har jag bara ett råd. Lyssna på din kropp. Känner du att du vill försöka direkt, tycker jag du skall göra det. Men är ganska säker på att det är lättare om du haft en mens först...

  Lycka till med allt framöver <3

   

 • 3

  carro_gbg

  7 carro_gbg

  Hej! Jag var på UL i v11 för att se bebisen för skoj skull hos min barnmorska. Då upptäcktes samma sak som för dig :( inte ett tecken på MA, och det dröjde ytligare någon vecka innan blödningarna startade. Vi blev gravid igen på tredje försöket efter detta inträffade. MA upptäcktes i mars och blödningarna slutade väl i april och i juli plussade vi igen. Är nu i v27 :) vet precis hur du känner och vad du går igenom... Skicka gärna Pm om du vill prata lite! Kram
 • 4

  Mariaa32

  6 Mariaa32

  Hej! Först och främst vill jag beklaga, man känner sig så förbaskat lurad & ensam när sånt här händer!

  Upplevde precis samma sak förra sommaren med min första graviditet, KUB i 12+ som visade avstannad graviditet men en fostersäck mm som växt vidare. Inga som helst föraningar på att något skulle varit fel! Då det var mitt i semestertider fick jag vänta 1,5 vecka på att få ta Cytotec (de ville ha mig under övervakning på kvinnokliniken och de var underbemannande) men missfallet kom igång av sig självt efter en dryg vecka. Blev skrapad dagen efter då det var mycket rester kvar och dr tyckte att det var "lika bra".

  Fick mens som vanligt en vecka försenad månaden efter (om man räknar skrapningen som första mensdagen) och blev gravid direkt  på nästa ägglossning. Gick på VUL i vecka 7 och fick se ett pickande hjärta! Tyvärr visade KUB test vid denna graviditet ökad risk för kromosomfel och fostervattenprov i vecka 15 visade sedan att så var fallet. Vi avslutade denna graviditet i januari i år i vecka 17 :/ Fick problem med blödningar efteråt som inte gav sig - så det blev skrapning igen ett par veckor senare. Hade en del strul med mellanblödningar mm men efter ett par mensperioder blev jag i maj gravid igen och nu är jag i vecka 33.

  Du kan alltid gå privat och göra VUL, de är lika tråkiga i min stad gällande att erbjuda sånt. "Vi har inga tider" är det enda man får höra! Gällande hormonerna är det individuellt hur snabbt de sjunker men jag hade ju inga problem efter första graviditeten, däremot efter andra. Svårt dock att veta om det berodde på hormonerna eller om det helt enkelt var det faktum att slemhinnan krånglade - den var tunn och jag hade vätska i livmodern.

 • 5

  Liinda85

  5 Liinda85

  Hej! Innan jag fick min dotter fick fick jag MA i v 12. Hade inga blödningar utan såg det bara på ett ultraljud jag gjorde då. Den lilla hade dött i v 8.:( Det blev skrapning. Efter det bestämde vi oss för att försöka igen väldigt snart! Jag fick en mens 4 veckor efter skrapningen och efter det blev jag gravid igen! Den graviditeten gick bra och nu sitter jag här med min underbara dotter:)

  Jag frågade om jag fick göra ett tidigt UL eftersom jag var jätteorolig för att jag skulle på MA igen men det fick jag inte om jag inte hade några besvär:( Det verkar vara väldigt olika med det där beroende på vart man bor. Jag fick iaf besvär i v 8 (En riktigt kraftig blödning) SÅ då fick jag göra ett UL iaf och allt såg bra ut och det gjorde så att det kändes lite lättare! Ett tag iaf!

  Hoppas det kommer gå bra för dig nästa gång iaf!! :)

   

 • 6

  Linkan

  5 Linkan

  Jag var i vecka 16 när jag gjorde ett ultraljud där domupptäckte att jag hade mola. Fostret hade dött i vecka 6. Men de hade växt små kallade druvor. Fick skrapas och ta prover 1 år för de fanns risk för cancer oh inte hormoner sjönk. Läs på min dagbok