Lilla-Trollet

4 Lilla-Trollet

5250 visningar

Lite frågor om kejsarsnitt.. :/

Hej tjejer.. Den 19e juli blev det ett akut kejsarsnitt då det uppstod lite problem med dottern, och nu undrar jag hur länge man brukar ha ont efteråt? Värken kommer och går, ibland är den mer intensiv än andra dagar.. :( Och så undrar jag hur fort man brukar kunna bli gravid på nytt efter ett kejsarsnitt? Jag vill helst inte få fler barn på ett tag nu, så tänkte om någon kanske visste hur fort det kunde gå innan kroppen läkt såpass att man kan bli gravid igen..
1161 Svar (äldsta svaret först)
 • Tyvärr kan man ha ont länge efteråt. Vad är det för typ av värk? Du kan bli gravid så fort du har ägglossning igen, så vill du inte bli gravid får du kontakta mvc om preventivmedel.
 • 2

  bella.n.s

  5 bella.n.s

  Jag hade ont till å från ett år. Då nerverna hittar tillbaks till varandra å då jag var så slutkörd vid snittet så tog de mig iaf 3 dagar att ens ta mig upp från sängen efter snittet. Men alla är olika och hoppas du slipper ha ont allt för länge. Som tidigare skrev kan du bli gravid så fort ägglossningen är igång, likadant som vid en vanlig förlossning. Sånt pratar (iaf här) man om på återbesöket hos sin BM när 6 veckor gått. Grattis till dottern :)
 • 3

  Bumbi

  5 Bumbi

  För min del tog det 2 veckor och sedan var jag som vanligt. Hade rätt ont i 3-4 dagar men efter första dygnet var det hanterbart iallafall. 

  Du kan bli gravid på första ägglossningen, så innan mensen kommer tillbaka. Därför är det bra att skydda dig eftersom du just nu inte vill ha fler barn. 

  Grattis till dottern