catja

5 catja

2823 visningar

Leverfläckar, någon med besvär? vecka 24

På mitt vänstra bröst har ja alltid haft två leverfläckar i normal storlek, jag opererade in silikon för två år redan men då förändrades ej leverfläckarna, dom va lika normal stora som vanligt. Mina bröst har ej växt mycket än så länge i graviditeten antagligen har dom aldrig fungerat som dom ska, så de e därför jag undrar detta, är det någon som fått att deras leverfläckar har förändrats? Jag va hos doktorn igår, men han kunde ej säga så mycket. Mer än att han mätte dom o skulle skicka remiss till hudläkare. En leverfläck från att va normalstor e nu 11mm o den andra fläcken e lite mindre men mörk o rosabrun runt om sig, båda två har tappat sin runda form o e helt utsmetade. Känner ni igen detta eller vet ni någon som sagt något? Har ni läst om det ha ni kan länka en sida till mig. Rädd o tacksam för svart.
5 Svar (äldsta svaret först)
 • Jag har en del leverfläckar på magen som ändrat färg och form nu med graviditeten men inget som jag oroar mig över. En graviditet påverkar ju kroppen på så många sätt =) Men du verkar orolig så det är väl bra att du får kolla upp det.

 • 2

  CarolineK

  3 CarolineK

  Leverfläckar som ändrar form skA man alltid kolla upp! Det kan vara malignt melanom (hudcancer). Jag har själv fått operera bort en fläck. Det är ovanligt att det är cancer, men väldigt bra att kolla upp ändå! Jag undersökte en fläck under graviditeten och fick till svar att det är vanligt att hormonerna orsakar förändringar i fläckarna, MEN man ville ta bort den innan sommaren iaf. Du gjorde rätt som gick till läkaren. Bra att han skickade remiss! Undvik solen och vänta på att få komma till hudläkaren. Där vet dom mer om fläckarna. Lycka till!
 • 3

  catja

  5 catja

  aaa, då e de bara till att vänta på remissen då då.