anneli_g

5 anneli_g

4103 visningar

Lchf, nån mer? vecka 6

Någon mer som kör lchf under graviditeten? Något tips på något man bör äta extra/mindre av för fostrets skull? Folsyra äter jag i tablettform men finns det i nån mat?

586 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  T3ssA87

  4 T3ssA87

  Varför inte bara äta "normal" mat under graviditeten? Tycker inte man ska gå på diet just då.

 • 2

  Meduzzza

  5 Meduzzza

  hon ställde inte en fråga om vad folk tycker om LCHF.... och det är ingen diet... läs på först :-) Jag själv drog ner på fettet något när jag va gravid för det kändes bättre, men annars uteslöt jag nästan alla kolhydrater... behöver ju inte köra strikt LCHF men kan köra liberal, vilket innebär 30-40 gram kolhydrater om dagen va? Du kommer gå på så många kontroller under din graviditet så du kommer se att dom kommer må bra av att utesluta allt skit även under graviditeten :-) Lycka till

 • 3

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  lchf är ingen diet, det handlar om att äta naturlig mat som vi är designade för att äta, att vräka i sig pasta, potatis, ris och konstiga kemiska saker som margarin, godis etc etc, är inte det mer extremt än att äta bra mat som man mår bra av?
  Jag har ätit lchf i 2 år, först för att gå ner i vikt, gick ner 15 kg på 2 månader, men det var inte den stora belöningen av all bra och god mat, utan att jag blev av med ibs, acne, deppresioner, ledvärk etc etc! Därför har jag fortsatt och jag ser ingen anledning till att börja käka en massa skit för att man blir gravid.
  Jag har varit väldigt liberal, men det var jag innan graviditeten också, men nu har det ju varit säsong. Så det har blivit mycket jordgubbar, andra bär, nåt trädgårdsäpple etc.

  Att äta lchf handlar inte om att vräka i sig bacon med skivat smör på. En middagstallrik kan se ut så här: En filé lax, ett kokt ägg, grönsaker med tex avocoado, spenat, tomat och rödlök. Är det något dåligt i den tallriken?

  Själv gick jag upp 20 kg förra graviditeten och mådde väldigt dåligt. Den här gången har jag hittils bara gått up 3 kg i vecka 21 vilket känns en smula bättre än de 10 kg i samma vecka förra gången.. Mår 100 ggr mkt bättre denna gången...