Tinkerbella

4 Tinkerbella

8015 visningar

Lamotrigin och graviditet. Erfarenheter?

Jag står på Lamotrigin, 75 mg/dag, alltså väldigt låg dos. Funderar på att ge det ett fjärde försök till en lyckad graviditet. Läser man bipacksedeln står det att man ska vara försiktig och redogöra med läkare pga risk för gom- och läppspalt. Googlar man är svaret det samma alternativt att det inte är några risker alls. På specialistmödravården säger de att det bara är att köra på och önskar lycka till. På psyk, som var förskrivit medicinen, säger de att om spec.mödrav säger ok så är det så. MEN läser man om alla som faktiskt varit gravida och tagit Lamotrigin så är det tydligt att ingen skulle utsätta sig för båda samtidigt pga av riskerna, men hur stora är de då?! Vet inte hur jag ska tänka riktigt. Vad hade ni gjort?
1418 Svar (äldsta svaret först)
  • Du ska inte tro på allt du läser på nätet!!! Google is not always your friend! Lyssna på va läkarna säger om nu psyk (ursäkta utrycket) säger att det är ok om spec mvc säger det så är det ju det. Är ju inte som att dom står o ljuger för dej för dom önskar att din framtida bebis ska få läpp/gomspalt. När jag va gravid med mellan pojken läste jag massa hemska saker på nätet tillslut sa min man att nu får du ta o lägga av inget av det kommer hända! Och jag hade en vän som sa till mej en gång att gå inte o tänk att hemska saker ska hända för då gör det de.. Och helt ärligt rätt sällan man hittar solskenshistorier på nätet för folk skriver hellre sina hemska historier än sina bra.. :/ jag menar som tex det här med brieost står att en gravid ska inte äta det pga listeria risken.. jag åt ett par bitar av det när jag va gravid likaså råmjölkspannkaka (muums!) Hehe så jag håller med go for it! Och skulle oddsen vara emot dej o din bebbe mot förmodan skulle få spalt så är barn kirurger så fantastiskt duktiga i Sverige och kan åtgärda det så fint med bara ett pytteärr;) så go for it :) och lycka till:)
  • Hej och tack för ditt svar :) Jag vet ju det här egentligen men det är intressant att höra andras åsikter. Det är inte bara medicinen som gör att jag tvekar heller. Vi har redan 4 barn där den äldsta är multihandikappad, vi har fått tre missfall i rad, jag får sån foglossning och går på kryckor från v7, har två små hästar som ska tas omhand mm... jag har fram tills nu varit väldigt klar med graviditeter o bebisar men min man vill gärna försöka en gång till. Jag börjar vackla, men det har jag inte sagt till honom ;) jag måste landa i tanken först, men visst vill jag egentligen testa en gång till och det minsta hindret egentligen är ju medicinen. Den slutar jag ju med om risken är överhängande. Så mycket tankar åt olika håll ;)
  • 3

    Wiitub

    0 Wiitub (gäst)

    ivermectin cream 5% - stromectol generic name ivermectin 50