carola_g

2 carola_g

19404 visningar

Låååång latensfas vecka 41

HEJ!

Är i vecka 41+6 och har varit inne i min latensfas i över 5 dygn nu.

kom in onsdag natt med fem minuter mellan värkarna (heeemska värkar) va då bara öppen 1 cm men llivmodertappen va nästan utplånad. fick stanna på patient hotellet tills jag bestämde mig på lördan att åka hem då inget hade skett. Men har haft värkar hela tiden efter det, värst är på nätterna, då varje gång jag vänder mig om så kommer en värk(dock hanterbara) men det sliter nått så fruktansvärt på kroppen... ska tillägga att jag är förstföderska också.

Så jag undrar om det finns någon mer än jag här som varit med om samma sak? Och hur förlossningen va efter en sån lång latensfas?

480 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Faith

  4 Faith

  Jag hade också en lång latensfas med första barnet. Värst var på nätterna då jag inte fick sova något alls trots panodil/bad och allt annat som ska lindra.
  För mig startade värkarna den 5:e på morgonen och höll sig regelbundna med 5 minuters mellanrum och gjorde förbaskat ont.
  Den 8:e tidig morgon åkte vi in för då orkade jag inte vara hemma längre (hade varit in en gång innan det och fått värktabletter) Var då fortfarande bara öppen 2,5 cm och ville bara försvinna. Trodde aldrig att det skulle komma någon bebis! Men jag fick en sovdos och när vi kom upp till förlossningen igen vid 13-tiden hade det ökat till 4 cm och då tog dom hål på hinnorna för att det skulle gå fortare. 17.31 är han född, så det gick snabbare på slutet :)

  Hoppas att det sätter igång ordentligt för dig snart, man är rätt så otålig när man vet att det verkligen är pågång och man har väntat så länge på att träffa sin lilla bebis! Lycka till
 • Ja, be om en sov dos en kväll så du får vila upp dig! Då kanske de går lite fortare! Åk in nu på kvällen och be om det :)

  Lycka till!
 • Sovdos!!! Du skall orka med förlossningen när den drar igång ordentligt :)