saraarkbark

5 saraarkbark

3620 visningar

L4+ i urin v.23? vecka 23

som rubriken lyder var jag hos lækaren idag och fick utslag på leuktocyter (eller vad det heter).. Vad kan detta nu innebæra? Vet att det kan tyda på havandeskapsførgiftning men hon kollade om jag var svullen på benen men ær inte det.. Urinvægsinfektion? Hon sa att jag inte skulle oroa mig men det ær liksom inbyggt att vara det :P Hjælp? Dom sa dom skulle ta fler prover och høra av sig.. Blir væl på måndag :/
6 Svar (äldsta svaret först)
  • Leukocyter är vita blodkroppar och har alltså med immunförsvaret att göra. Skickade hon iväg en odling? Vissa uvi:er ger inte utslag på nitrit (bakterier), men kan visa positivt på leukocyter istället. Sen behöver det inte vara något alls, men alltid bra att kolla om man ges en anledning att kolla :)
  • Jasså? Før jag har næmligen trott att mitt immunsystem ær bortrest! Jag ær inte sæker på om hon sænde odling, men något skulle dom iaf gøra før att utesluta.
  • Fråga det när ni ses igen, för det ska de göra :) Ofta vill de ju ha morgonurin eller urin som stått länge i blåsan för att kunna odla och se om det finns bakterier och i så fall vilka så att du får rätt behandling. Vita blodkroppar i urinen visar ju att immunförsvaret av någon anledning reagerat på något i urinvägarna, för att förklara det enkelt. Sen kan det ju vara något helt ofarligt, men ska alltid kollas upp.