emerica

4 emerica

4710 visningar

kräkningar efter amning..?

hej.. som nybliven mamma finns det mycket jag är orolig för.. men det jobbigaste är att min som kräks upp mellan 1 cl-1/2 dl mjölk efter han har ätit.. inte direkt efteråt utan 30-45 min efteråt.. han är rapad och han ligger stilla så jag tror inte det är övre magmunnen..   han tar i sen kommer kräket... jobbigt både för honom och mig.. då allt alltid tvättas ( inte bara hans saker utan mina med..) o han får ju inte behålla maten i magen.. han är dock inte alltid hungrig efteråt, men jag hade känntmig bättre om han hade fått behålla den maten som kommer upp.. och jag har testat att bara äta "snäll mat" så det inte är nån krydda eller nått som stör...

 

 

nästa fråga är ang. hicka.. min mamma sa att jag skulle ge honom 1tsk vatten när han har hicka.. är det farligt? bebisar måste ju oxå vara törstiga tänker jag...

8 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  zofibi

  zofibi

  Hej ! MIn son hade sama "problem " då han var bebbe. + att han hade en lättare version av kolik. Men jag minns att det var väldigt jobbigt att tex vara ute på resturanger och man fick torka o torka golv m.m . Svaret jag fick var då att magmunnen inte vuxit till sig riktigt. Och att det är absolut ingen fara. Dem får oftast i sig de dem behöver. Min son hade lite svårt att få rapa. Då det gäller vatten så fick jag även svaret att OM det är iktigt , ritkgit varmt ute så kan man ge försiktigt vatten. MEn dem får i sig vätskan genom ammningen eller ersättning. Ammar du så ge bebben lite av din mjölk vid hicka ! Eller ersättning. Men känner du dig osäker så kontakta någon på VC.

  Hoppas det ordnar till sig ! :)
 • 2

  keeya

  5 keeya

  Som tidigare skribent skrev så är det magmunnen som inte är fullt utvecklad. Vår dotter var en riktig kräkbebis men har nästan vuxit ifrån det helt. De får i sig det de behöver. Om din bebis skulle bli håglös och inte vilja vara vaken alls så bör du kontakta vården men annars är det helt normalt. Vatten kan man ge men inte i stora mängder och då kokt vatten. Så en tesked gör nog ingenting. Men hicka har de och det går också över.
 • hej
  har också en kräkbebis känner igen mig vad zofibi berättar torka golv och kläder när man är ute,inte så skoj.jag fråga på bvc om man behövde oroa sig men de svara att vården rycker inte in om de inte är så att den lilla inte går upp som den skall.våran son kräks fortfarande vid 5.5mån men det har minskat drastiskt sedan han börja äta lite gröt o mat.köpte dregellappar som han hade på sig alltid vilket medförde att jag många gånger bara behövde byta den och inte alla kläder.annars sätt en mjukhaklapp på han som får sitta kvar tills han kräkts.lycka till!
 • 4

  Orkaaa

  2 Orkaaa

  Hejsan. Min son kräktes tills han var runt ett år gammal :)
 • 5

  Naity

  4 Naity

  Svar ang hickan. Ge honom tutten när han har hicka det funkade alltid på min son ;)
 • 6

  Naity

  4 Naity

  Svar ang hickan: Ge honom tutten när han hickar funkade alltid på min son. Och bebisar blir inte törstiga på det viset. En bebis behöver inget annat än bröst mjölk till och med typ 6 mån. Så kör med bröst mjölk du. Bättre att han får i sig mustig fet bröstmjölk än vatten när han kräks som han gör. "Så han inte blir mätt på vatten" Lycka till!
 • 7

  emerica

  4 emerica

  hejsan o tack för era svar.. han slutar inte hicka på bröstet.. däremot kokt kallt vatten (en halv tesked) så slutar han.. rådfrågade 1177 först.. övre magmunnen säger ni.. borde inte detta ske direkt efter amning o inte som precis nu 1 timme efter.. då han enbart har legat stilla o sovit bvc sa att om man "gungar" honom skulle övre magmunnen vara ett problem samt vid varje "rap" han har inga problem att rapa o inget kräk vid rapning.. kräket ser ut som vassle.. o luktar sur mjölk.. (så klart) tänkte jag beskriver detta lite mer grundligt nu när jag fått lite frågor..
 • 8

  keeya

  5 keeya

  Min dotter kräktes också ofta ngn timma efter eller ibland kunde det komma flera timmar efter. Senast i morse kräktes hon innan frukosten och hon är 10 månader så det är inget konstigt.