brunettjejen

0 brunettjejen

14507 visningar

Klåda och utslag vecka 25

Jag har väldiga problem med utslag samt klåda på det som jag undrar om någon känner igen?

Utslagen sitter oftas på fötter, ben, fram/baksida lår, armar, nacke, rygg och händer.. Dem kommer lite som dem själv vill lite här och var där jag beskrev dem komma som mest, utslagen kommer lite som dem själv vill och det är svårt att säga när dem dycker upp som mest..  

Dem är hudfärgade, "uppbucklade" och kan vara allt från en milimeter till stora utslag.. Jag har testat allt, zinkpasta-funkar ej.. kylbalsam-funkar ej... bada/duscha kallt kan funka men bara för stunden.. 

Är det någon som känner igen detta? är det farligt? hur ska jag göra för att få bort detta? 

Tacksam för svar! :) 

 

14 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Missydi

  4 Missydi

  Har du pratat med din barnmorska om det här? 

  Om du inte har gjort det så ska du nog göra det bara så att det inte är något fel med din lever. Det är ganska vanligt och då behöver du extra tillsyn så att bebisen inte blir lidande.. 

  Men jag ska inte skrämma upp dig allt för mycket. Jag har haft klåda jag med men dessa kom som små "pepplor" och blev röda och var väldigt irriterande. Detta var dock inget allvarligt utan bara en allergisk reaktion mot något (vad vet jag inte) hände samma sak under ringen som jag aldrig tidigare haft problem med. Så kroppen spelar dig nog ett litet spratt under grav.

 • Det finns något som heter graviditetsklia! Vet dock inte vad det ær alls.. Kanske ær det? Kontakta bm eller en lækare du før att få bort dom :)

 • 3

  _Evelina_

  3 _Evelina_

  När jag åker något för stekt eller för fett eller för mycket socker i.. får jag gravidklåda.. nu vet jag inte om du också gör detta.. alltså behöver inte vara mer än en kanelbulle eller en stekt köttbit..

  Något som hjälpt mig är att använda när det är riktigt mycket barnängen barnolja och tvätta mig med när jag duschar eller om det inte är så extremt deras duschtvål mild yougurt.. märkte nämligen att både lactacyl och annan vanlig tvål gjorde det värre..

   

 • 4

  CA85

  4 CA85

  Inte för att låta negativ men det låter som någon form av skabb :/ Precis så som du besvriver de kan form av lindrigare skabb vara. Ring och hör med din vårdcentral och beskriv vart det kliar och att det "upphör" just för stunden när du duschar.
  Hoppas att det inte är det du har!

 • Tack alla för svar!

  Har ringt barnmorskan och ska vidare till en läkare och hoppas att allt blir bättre! :)

 • Jag tror dock inte att det är skabb.. Skabb smittar via kroppskontakt och min sambo har inte ett enda utslag eller klåda..

 • 7

  Missydi

  4 Missydi

  Om det skulle vara skabb skulle du märka det ganska snabbt. Kliar så man blir galen och det känns som det kryper under huden.

  Hade det för några år sedan. Det smittar lika lätt som löss.. 

 • 8

  Missydi

  4 Missydi

  Och anledningen till varför din sambo kanske inte känner något skulle kunna vara för att det  tar ca 2 veckor innan den smittade känner nå

 • Det kryper inte i huden som du beskriver det, har haft dessa utslag nu ett tag, till och från i några månader.. har även haft problem innan jag blev gravid, jag bytte tvätt medel och då blev det bättre men sen när jag blev gravid igen så kom dem igen.. de lämnar mig aldrig ifred :P

 • 10

  Missydi

  4 Missydi

  ne det kan vara jobbigt.. Usch, du är inte torr då?

 • det vet jag inte, när jag tar bodylotion (parfym fri för allergiker) så får jag utslag.. Har funderat om det kanske är värmeutslag? Har väldigt lätt att få utslag när det är varmt, kläder sitter för tajt eller om jag badar/duschar varmt..

 • 12

  Missydi

  4 Missydi

  ja, jag kan ju bara utgå från min egen kropp! När jag var trorr och började smörja in mig så nästintill sved det när jag gjorde det. Antagligen var det på grund av att jag var för torr och att det sved på grund av de. 

  Men det är som du säger, det kan lika väl vara värmen. Jag har fått värmeutslag/svamp mellan brösten på grund av värmen

 • 13

  Myronicolo

  0 Myronicolo (gäst)

  local women dates dating site
 • 14

  JavierNow

  0 JavierNow (gäst)

  tinder login, tinder date tinder sign up