blivandemamma2010

blivandemamma2010

1599 visningar

kejsarsnitt vecka 29

 

Jag är livrädd för en normal förlossning och kan inte under några omständigheter tänka mig att föda vaginalt. Att jag nu fått vetskap om att man ej har någon rättighet till att kräva kejsarsnitt har gett mig rejäl panikångest. En förlossning är för mig en riktig mardröm!! Att vara helt utlämnad och att ej ha någon som helst kontroll över situationen... Jag kan inte för fem öre hantera smärta, mensvärk får mig att krypa ihop till fosterställning och bara gråta, det är outhärdligt! Finns inte en chans i världen att jag skulle klara av att genomlida kraftiga värkar & samtidigt kunna kämpa fram ett litet barn. Jag känner ju mig själv och min kropp bäst och vet att detta absolut inte skulle fungera. Där kommer nästa skräckscenario, att barnet fastnar och kläms på grund av min svaghet.. Att barnet då blir skadat, får syrebrist eller att barnet dör.. Usch jag får panik av dom här tankarna!! Denna graviditet var inte planerad, men jag valde att behålla barnet, vilket är mitt livs bästa beslut... Jag är jättelycklig!! Men en vanlig förlossning går bara inte och det finns ingenting som kan ändra mina tankar..

 

Så min fråga är:

Hur ska man gå tillväga för att få planerat kejsarsnitt beviljat? 

Jag är redan i v.29 och har inte haft någon riktig barnmorska att tala med detta om.. Då vi under sommaren haft brist på dom.. Har endast blivit snabba kontroller. 

 

 

4 Svar (äldsta svaret först)
 • Det är många som lider av förlossningsrädsla, prata med din bm om det. Jag har hört att man kan planera in ett kejsarsnitt om det verkligen är det man vill... hittade denna sida som du kan läsa lite på: http://www.niomanader.se/content.asp?ID=80 

  Det är ju ändå du som bestämmer hur du vill ha det!

 • 2

  melissaa

  2 melissaa

  du har inget att oroa dig för, klarar alla andra att föda barn så gör du det,du är bara rädd  att det inte ska gå som du vill, oroa dig inte du fixar dethär. annars får du åka till förlossningen eller ringa in till dom så du kan  komma till dom och prata. Hoppas det löser sig. Kram!

 • 3

  Lycka7

  0 Lycka7

  Jag vet att man ska kunna få samtalshjälp för förlossningssmärta - kräv det nästa  gång du träffar din barnmorska. Om du tycker att det är för lång tid tills nästa träff - ring och ställ kravet för att du mår så dåligt.

  Sedan skriver du att du känner din kropp och vet att du inte kan ha ha ont och samtidigt få fram ditt barn. Skillnaden på din kropp under vanliga omständigheter och under en förlossning är så stor att du kan inte ana... Din kropp kommer att klara sååå mycket mer än du tror och om barnet ändå av någon anledning inte vill ut så kommer du ju att få ett kejsarsnitt då.

  Se till att få komma och få samtalsstöd för din förlossningsskräck för det finns hjälp att få! Lycka till!

 • jag kände precis likadant, ville ha kejsarsnitt grät och bönade och bad men det blir större risker med barnet om dom gör det, och kroppen klarar så mycket mer än vad man tror, jag födde trots allt vanligt, tog fyra timmar för mig sen en timma och krysta fram lillskiten u can made it loooovar :o)

  det du kan göra är och prata med någon bm tills det nu är dags det får dig nog på bättre vägar och kanske är lite lugnande :b