nicole1988

2 nicole1988

1853 visningar

kanske världens dummaste fråga! men.. vecka 12

.. kan man få missfall av samlag? har inte så mycket samlag längre jag och min sambo pga att jag tappat lusten, men idag så tände de till mellan oss och de kändes bra innan, under och efter. inga magsmärtor eller blödningar, än iaf. och de är nog lite mer än 2 timmar sen vi hade samlag.. haft ett missfall som jag vet om innan så därför är jag så nojig med allt.. 

kan jag slappna av när det gäller samlag? är i v 12+2 idag, när minskar risken för missfall? 

4 Svar (äldsta svaret först)
  • Nej sex kan inte orsaka missfall och du närmar dig vecka 13 som brukar vara den gräns då risken för missfall minskar när man har sex så skadar man inte fostret har själv haft sex under hela min förra graviditet....
  • 2

    memme85

    4 memme85

    Hej! Har sj haft 3 mf så jag förstår din nojighet :-P väntar mitt andra barn,och jag va nojig efter varje gång jag och min man haft sex. Men efter v 12 så har vi kört på haha,vi hade sex kanske 1 gång/v innan.. Efter v 12 minskar ju risken för mf Me 90% har jag läst,så tror ej du behöver oroa dej ;) spec inte om du inte haft några blödningar. Mys på nu ;) kram!
  • Jo samlag kan orsaka missfall! Men om du inte har några bakom liggande problem o din barnmorska ej avrått dig från att ha sex borde det absolut inte vara någon fara! Missfall kan man få ända fram till v 24 men risken minskar avsevärt efter 12fullgånga veckor!