tuffani

5 tuffani

2191 visningar

Känner någon igen utslagen?

Hej! 
Min dotter blir 5 månader om en vecka och har i ca 1 månad och en vecka haft som utslag på magen. Det började med en "ring" (som en av dom på bilden) det var torrt och rött, var på bvc och frågade om det och hon tyckte vi skulle köpa canoderm med tanke på att det var så torrt, det har vi gjort och smörjer ca 2-3 ggr per dag. Nu är det inte alls torrt, men som ni ser har hon över hela magen, det blir bara mer och mer, hon har även några småfläckar på benen och ena bröstvårtan är ett helt utslag. Såg nu under kvällen att hon hade fått en till. Samtidigt som vissa dagar syns dom knappt till.

Hon har sedan dag ett fått både bröstmjölk och ersättning, vi har använt samma tvättmedel, samma tvål/olja, jag äter detsamma, smakportioner börja hon inte med förrän 3 v sen.. Ja, jag vet inte. Man blir ju lite orolig när det bara blir mer och mer. 

Jag har funderat på vanliga nässelutslag, men dom sitter väl inte i hela tiden? 

Är det någon som vet? 

10 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  varginnan

  5 varginnan

  Har ni pratat mer med bvc? Jag skulle ta henne till vårdcentralen! De kanske har nått på recept som måste ges. Stackars liten! Hoppas det går över snart!
 • Stackars liten :(( jag skulle definitivt ta reda på vad det ær hos lækare eller något. Better safe then sorry!!
 • 3

  AmelieM

  4 AmelieM

  Googlade och tycker det är mest likt nässelutslag. Det fanns ngt som hette ringorm med. Med tanke på att det började med ett märke. Men bvc vet nog bättre:-)
 • Har hon haft mycket feber i det sista? Det kan man få næsselfeber av. Det fick mn tjej!
 • 5

  varginnan

  5 varginnan

  Har också googlat å läst mina läkarböcker! Tror också på nässelutslag och då står det ju att det troligen vara någon underligande allergi, så rek är vårdcentralen så ni kan få buckt på det! Lycka till!!
 • 6

  Soetnos

  7 Soetnos

  Så får min son och de är eksem.. Både min man och jag hade mycket eksem som barn och vi va hos BVC doktorn med vår son och fick kortisonsalva utskrivet.. Du bör träffa en läkare, antingen på vårdcentralen eller hos BVC doktorn.. Försvinner inte av sig själv och blir värre under vinter halvåret och efter bad och liknande.. Lycka till!
 • 7

  tuffani

  5 tuffani

  Ja, visst är det mest likt nässelutslag? Jag ska ringa till sjukvårdsupplysningen imorgon och se om jag kan få komma in till vårdcentralen redan  då, det finns som tur är några läkare där på helgen också, annars fårjag väl en tid på måndag :) Är också nervös just över allergibiten där, vill ju verkligen inte att det ska vara något sånt så vet man inte om det och hon utsätts för det, det kan ju bli akut då... Usch. Det är först nu dom senaste dagarna som det har blivit sååå många och så illa. 

  Hm, jag själv har "atopiska eksem" och måste smörja dagligen med betnovat för att slippa dom under vinterhalvåret, kan det kanske vara något hon ärvt av mig? Jobbigt om hon redan ska få det isf :(

  Tack för era svar och för att ni hjälpt till och kollat! :)

 • 8

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  Jag tycker det ser ut som ringorm, gå till en läkare ist för bvc :)

 • 9

  sena_27

  1 sena_27

  min son hade nästan samma utslag på hela kroppen då sa dom att det va utsalg efter 3dagars feber

 • 10

  Sandrew

  4 Sandrew

  Vår dotter har precis samma utslag! Det började förra vintern och har kommit tillbaka nu i vinter igen, lite värre. På bvc säger de att barn får utslag, blir tilloch från torra och att gäller att ta hta hand om det, smörja och smörja... När det är som värst tar vi mildison 2 ggr/dag och fet salva på efter en stund, viktigt då mildison tunnar ut huden. Sen när det dämpat sej, ofta efter 1-2 dagar smörjer vi 2-3 ggr med dexem lotion. Sen när det ser fint ut fortsätter vi smörja 1ggr/dag gör vi inte det kommer det lätt tillbaka:( Vår bvc sköterska och läkare tittade på fläckarna och fick som svar att det bara är så med barn till och från:/ men att man som sagt måste sköta om det... Bara det ej kliar eller vätskar och detvgör det inte på vår dotter, det är bara rött och torrt. Illrött efter bad. Hoppas det blir bättre snart. Hör gärna av dej om du får annat svar.