Nilsson579

4 Nilsson579

5886 visningar

Kan man ge sin baby för mycket mat?

Ja kanske en konstig fråga men min man fråga mig och jag sa Nej inte kan man väl ge barnet för mycket mat. Men Hanks fråga satt igång mitt hjärn kontor så därför undrar jag nu oxå. Kan man matt sin baby med för mycket mat? Vår dotter är 5dagar gammal, jag tyckte amningen gick jätte bra, och att jag hade oroat mig i onödan, men när vi var på efter kontroll hade hon gått ber för mycket och de blev orolig efter det fungera det inte lika bra jag satt och amma från 18 till 23 utan att babyn var nöjd till sist så tog vi ersättning och hon blev nöjd. Så nu kör vi på med ersättning och att jag ammar bör jag kan för mina bröst är så såriga och jag har sjuk ont. Jag pumpar även ut som hon får. Men nu äter hon ca 40 ml var annan timme och de sa på bb att det man skulle amma barnet var 3-4timme men nu äter on oftare. Hon vaknar upp får mat och somnar igen ska det va så? Ska hon inte va vaken alls? Kan jag mata henne för mycket? Man tycker ju att orkar hon i te så äter hon inte istället?
10 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Keviic

  4 Keviic

  Du kan absolut inte mata din baby för mycket, när hon är nöjd så är hon. Och att hon somnar efter maten är helt normalt när hon är så liten! 

  Barn sover upp till 18 timmar / dygn när dom är så små, varav resten dom äter och uträttar behov. Så det är helt normalt!

  Min dotter somnade ibland i min famn när jag matade henne, så som sagt ,allt är helt normalt och du kan inte mata henne för mycket eller för ofta! =)

 • Vad bra, tack för ditt svar. Det viktiga är att hon är nöjd så då kan hon få äta var timme för min del :)
 • Tänkte bara tipsa om att amningsnapp kanske kan hjälpa dig:)

 • Jag hade också ont och såriga bröstvårtor de första 2 veckorna, men trägen vinner! Sedan dess har det funkat perfekt att amma :) Skönt att det finns ersättning att ta till när det gör för ont. Och nej, man kan inte mata för mycket :) Barnets behov får styra och man ger när de vill ha och tills de är nöjda :) Så har vi gjort och vår dotter följer sin viktkurva perfekt.
 • 5

  marieposa

  4 marieposa

  Kolla in amningsbloggen för korrekt info om barn å amning/mat. Bvc har ofta helt förlegad/felaktig info. Nej bebis behöver oftast äta myCKeT oftare än avr 3/4e timma!!! Under tillväxtfaserna vill de ibland nästa "bosätta" sej vid bröstet för att stimulera dem till att producera mer mjölk :) bebis har väldigt liten magsäck som fort blir full å fort behöver fyllar på - framför allt när man ammar eftersom bröstmjölk är väldigt lättsmält (har aldrig gett ersättning så vet inte hur det fungerar m det) Kör på din mamma-känsla och ge bebis så mkt närhet tröst å mat hen behöver :) alla barn är olika!
 • Harredan gått igenom amnings helvetet med min äldsta dotter jo tack kan alla knep som finns med amnings napp och atthålla ut, tänker i te gå igenom det helvete med barn nr 2 för jag mådde inte bra av det och inte dottern i heller. Vi försökte då i två månader så jag kan det och vill inte få igenom det igen. Vi löser det så jag ammar nu när jag kan, jag pumpar och ge mjölken och sen har vi ersättning när hon inte är nöjd. Det fungerar jätte bra och huvud saken vi mår bra av det
 • Tack för svaret :)
 • Jag hoppas du inte tog mitt svar som kritik! Det var det inte, och jag tycker inte man ska tvinga sig till amning. Jag tolkade det som att du ville helamma men hade det jobbigt i början nu... Alla löser det där på det sätt som passar dem bäst :)
 • Jag menade heller inte som kritik, hoppas du inte tog de så!

  Vi gjorde precis som ni, amma pumpa o ersättning.

  Men eftersom att du inte nämnde att du har barn sen tidigare, så varför inte ge ett tips till någon som verkade behöva ett liksom?

  :)

 • Don spyr ju upp överskottet så för mycket kan man inte ge, även om det ibland kan kännas som att man inte gör annat än matar och matar. Kanske bara behöver lite extra just nu :)