thaladyh

0 thaladyh

1097 visningar

kan man bestämma själv? vecka 25

Hej! ja undrar om man kan få bestämma själv om man vill ha en praktikant med på förlossningen eller inte ? Min mamma hade de med min bror och då va de en barnmorska med men hon stog med ryggen emot så när ungen kom ut så vände hon sig om och utbrast  "men herregud,han har navelsträngen runt halsen" och tog ungen och sprang iväg. Han har idag en lätt utvecklingstörning som läkarna inte vet va de e, ja inbillar mig ju att de e för att han hade den runt halsen och ja skulle inte känna mig speciellt trygg med en praktikant med på min förlossning pga detta.

5 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  LinaAx

  0 LinaAx

  Ja du kan säga till att du inte vill ha det eller skriva det i ditt "förlossningsbrev".

   

  :)

 • 2

  Malin1987

  0 Malin1987

  det är klart att du som patient bestämmer .. känns det inte bra så säg till dom innan!!!

 • Hejsan.

  Självklart har du som patient rätten på din sida och få bestämma hur du vill att din förlossning ska se ut.

  För mig som jobbar inom landstinget är det en självklarhet att dom ska få vara med i mina förlossningar. Hur ska de annars till slut kunna bli färdiga i sin utbildning.  Som Barnmorskestuderande är man redan sjuksköterska i botten och har varit tvungen att jobba med det innan man får söka till BM utbildningen. De är oftast i början med som observatören men när deras handledare säger att de är redo att få förlösa är ju den utbildane BM med.

  Min dotter föddes för 11 år sedan och BM som förlöste då var studerande. Min dotter föddes med navelsträngen lindad 3 varv runt halsen och det gick kalasbra.