nicolina

0 nicolina

1971 visningar

Kan jag vara gravid?!

Hejsan!

Jag är så fundersam just nu...
 

Symtom;

 • Illamående
 • Yrsel
 • Konstant trötthet
 • Värk i rygg och höfter
 • Magen har växt ca 7 cm på fyra veckor
 • "Fladder" och magknip

Det är alltså så att jag är nästan övertygad om att jag är gravid, har tagit två test, varav ett har svarat positivt och ett negativt (Båda tagna på morgonen) Men till saken hör den att jag har en p-stav insatt sedan snart ett år tillbaka och jag trodde att det var "riskfritt" med denna. Och skulle jag mot all förmodan vara gravid så kan det ha gått flera månader utan min kännedom eftersom jag inte har haft mens sedan oktober, alltså i höstas. Har hört att om man väger över 70kg vid insättandet av p-staven ökar risken för graviditet då hormonerna inte skall räcka till, typ. Men detta informerades jag inte om vid tillfället. Jag vet också att den inte är helt rätt placerad då bedövningssalvan inte sattes riktigt rätt på armen. Det jag är mest orolig över är inte att jag är gravid, för det gör mig absolut ingenting då jag har min sambo, ett boende och arbete, utan det är om barnet inte är friskt, och om det nu gått så lång tid, eftersom jag tror mig känn rörelser där inne, är jag nervös över att barnet inte mår bra, dels pga staven, dels pga alkohol-intaget från min sida och dels för att jag snusar. Har också börjat få mycket finnar och extremt mycket "bebishår" över pannan, om ni förstår. HJÄLP!! Någon som känner igen sig? Kan jag vara gravid?! Väntar på tid hos bm/gyn. men vill höra vad ni tror, är mina symtom "riktiga" symtom på graviditet? Eller kan jag vara skengravid? Och hur bir man i så fall det? Någon som kan hjälpa mig och klura ut det här? Magen är ju stor, som sjutton, och jag har haft en krafitg viktuppgång sedan jul och nyår, men den ser ändå inte ut som en "riktig" gravidmage... Anyone?!

6 Svar (äldsta svaret först)
 • Jag har en kompis som blev gravid med p-stav, så det kan ju hänt dig också nu.
  Låter ju som graviditetssymptom allt du skriver, så vänta inte med att gå till bm/gyn!
  Jag tror inte att P-staven har skadat ditt barn i magen om det nu är så att du är gravid,
  men man kan ju inte veta helt säker. Gå till en bm/gyn och kolla dig med vaginalt ultraljud så ser du om det ligger något litet foster i din livmoder!
  Kan vara skengraviditet också, men det är rätt ovanligt tror jag, men vet ej helt säkert, har ju aldrig haft det...

  Men det bästa är om du går och kollar dig så fort som möjligt så att du slipper denna oro!

  Hoppas allt blir bra! Kram

 • 2

  lotta1984

  4 lotta1984

  det finns inget preventivmedel som är säkert till 110%... Men p-stav (hade jag med innan) är lite säkrare för de kommer hela tiden eller vad man ska säga och risken att du missar är ju noll som typ med p-piller. Men det kan slinka igenom en liten rackare..

  Men håller med föregående, kontakta din mvc snarast möjligast för om du är gravid å ska behålla det så skulle jag vilja få ut staven snabbast möjligast....

  lycka till.

 • 3

  nicolina

  0 nicolina

  Okej, tack så jättemycket! Ska kolla upp det här imorgon, jag vill ju givetvis ha en liten knodd där inne, men vill inte att han/hon ska ha skadats. Hör av mig när jag vet!

 • 4

  nicolina

  0 nicolina

  Tyvärr så var det p-staven som gett mig alla dessa graviditetssymtom, och enligt barnmorskan är det inte jättevanligt, men heller inte omöjligt. Jag är alltså inte gravid men vill så gärna. Ska nu rådgöra med min partner om hur vi ska göra; Om jag ska byta preventivmedel för att må bättre, eller sluta helt och planera att bli gravida.

  Den som lever får se.

  Tack för alla svar! Och lycka till med allt! :)

 • 5

  Issa

  0 Issa

  Hejsan, det àr vàldigt mànga hàr som fràgar om de àr gravida, och eftersom àven jag àr osàker, skulle det vara skònt med lite tankar, och vad andra tror.

  -Min mens àr 12 dagar sen.

  -Jag kànner inga speciella symtom, kànde lite illamàende en stund en dag men jag vet inte om det àr inbillningen eller inte. Jag har inte ont i bròsten, har dock haft lite ont i magen och lite kramper pà vànstra sidan.

  -jag har tagit tvà olika test, ClearBlue digital som visade direkt att jag var gravid och en dagen efter, àven den visade positivt.

  Det àr klart, jag vill tro att jag àr det. Men man kan ju aldrig vara sàker, min mens har varit det mest pàlitliga i mitt liv, haha kommer alltid den dagen den ska. 28 pà pricken.
  Nàja, ska fòrsòka hitta en barnmorska sà fort som mòjligt, jag àr nàmligen inte bosatt i Sverige.

 • 6

  Naity

  4 Naity

  Måste bara lägga till det att det verkar dock konstigt. Jag hade tagir mitt grav test som visade positivt men var ändå osäker. Så jag frågade min barnmorska som sa det att ett prov inte kan visa fel om det är positivt då endå gången kvinnan har hormoner som färgar krysset blått är när hon är gravid sen det här med att krysset är lite ljusblå eller klart blå beror på hur mycket hormoner kvinnan har i sig. Men fortfarande endast existerande om hon är gravid. Dock kan hon ha förlite då provet visar felaktigt negativt. Önskar alla lycka till