sisi30

0 sisi30

1529 visningar

Kan jag kanske ha tvillingar? vecka 16

Min mamma hade tvillingbror och barens pappa har tvillingsyskon. Jag är andra barnet. Min stora syster har inga barn, min lilla siste har 2 barn. Kan jag kanske ha tvillingar i min mage? Jag är i vecka 16+1 nu. Ska på ultraljud i vecka 18.

7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Nettiz

  0 Nettiz

  Hej. Jag undrar precis samma som du.. Min sambo(bebis pappa) är tvilling och så va min mormors (nånting) tvillingar... Min mage e väldigt stor redan,och är bara i v 12... kram

 • 2

  Elektra

  0 Elektra

  Det jag har hört så räknar man inte pappans sida om han har några tvillingar ..

  Det är bara upp till mamman ..

   

 • 3

  Nipi

  0 Nipi

  hej, Det låter ju spännande! Det som är till viss del ärftligt är förmågan att få tvåäggstvillingar. Enäggstvillingar kommer till av ren slump under cellfördelningen. Likadant påverkas ärftligheten inte av eventuella tvillingfödslar på barnets (barnens) pappas sida. Så för att spekulera vidare måste ni veta om de tidigare födda tvillingarna är enäggs eller tvåäggs. Ibland är det inte helt lätt att veta. Lycka till! Hur det än är, kommer ju ultraljudet att visa dvt.
 • 4

  mishar

  0 mishar

  Hej!jag är på v18 och det första barnet och tycker att min mage är så stor . Alla fråga mig om det är inte tvillingar men vet jag inte. snart blir ultraljud men redan undrar jag mig själv om det kan vara tvillingar. vad vet ni om tvillingar graviditet?tack...

 • 5

  mia88

  3 mia88

  Det sägs att tvillingar brukar "hoppa över " en generation, min sambo (pappan) är tvilling och sedan min farfar är tvilling, så många tänkte sig nog att det åt mig också skulle bli två bebisar på en gång, men är nog bara en bebis i magen. Är väl nog helt hur det råkar sig :) På ul får man ju senast iaf se ifall det har blivit dubbel lycka:)

 • 6

  MuuGozan

  0 MuuGozan

  folk tror jag har två då ja oxå är rätt stor och är i vecka 18 nu ^^ min syster äldsta hade tvillingar men ena dog den andra är fullt vid livt å 18 fyllda år, min mellersta syster fick bara en så kan ju vara min tur då kanske? pappan till den/dom i magen skulle haft tvilling syskon men dom dog vid födseln :( så kanske folk har rätt m mig då? ja själv tror det är en men vad vet jag?

 • 7

  Mars09

  0 Mars09

  Va spännande....själv tror jag tvillingar kommer till av ren slump.... men det är spännande att tänka tanken... Själv har jag ul-tid nu på fredag och jag har både min morfar och min farmor som är tvillingar.... När det gäller pappans sida  har jag hört  att den genen kan föras över på hans barn om han får en dotter... men jag tror faktist inte på nått av det där... bara att vänta och se ;)