sanniellinore

3 sanniellinore

1360 visningar

Kaffe? vecka 9

Får man dricka kaffe nu när man är gravid? Det borde man väl? :)

7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Elvine

  2 Elvine

  max 3 koppar per dygn och man kan dricka mer te om man föredrar det. jag dricker 1-2 koppar per dygn och oftast te på kvällen. Men är inte lika stor kaffe lover nu som innan graviditeten :) Men helt OK men inte i för stora mängder!

 • Dricker ingen kaffe alls nu när jag är gravid. Men 3 koppar tror jag är gränsen annars. Vad man nu menar med en kopp. En kopp och en mugg är ju knappast samma sak. Sen om du även dricker cola eller andra koffeindrycket så måste det räknas in i dagskonsumtionen.

  Tips! Googla: Gravid Kaffe, så hittar du säkert siffror från nån säker källa. 

 • Tack så mycket ! :) Nej tar bara ett glas med Latte :) 

 • Jag har druckit lika mycket kaffe under graviditeten som innan. dock har jag fått trappat ner nu mot slutet pga halsbränna! Dom säger ju att man ska undvika allt koffein i, inte sluta helt men man ska väl inte dricka hur mycket som helst. Och där ingår även te. Iallafall svart te. Men som sagt jag har druckit lika mycket kaffe nu som innan och inte är det nå fel på min lilla prinsessa :)

 • Ett glas latte behöver du inte oroa dig över :) 

  Mitt kaffe-, och te-sug är helt bortblåst. Lockar inte alls att dricka det. Men det där är ju så olika. 

 • 6

  MissT

  3 MissT

  Läs på livmedelsverket. Där står det. Det som är "farligt" för barnet är mängden koffein. Dvs att man ska tänka på att det finns koffein i coca cola oxå . :)

  Lycka till med allt!