Myzaaan

5 Myzaaan

4212 visningar

Julklapp till dagisfröknar??

Ni som har barn på dagis, köper ni någon "julklapp" eller något till dagisfröknarna nu innan jul? Lägger ni ihop med dom andra föräldrarna, eller köper ni något eget? 

7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  miseree

  3 miseree

  Det är helt upp till dig, vi förskollärare och pedagoger förväntar oss inte direkt någonting, men självklart är det väldigt uppskattat att få en present vid avslutningar, eftersom det tolkas som att föräldrar tycker att vi för ett bra arbete och så. En blomma, ett kort, en chokladask (till alla pedagoger). Finns föräldrar som ger något mindre till de som arbetar på det egna barnets avdelning, och de som ger t.ex. en chokladask till alla som arbetar på adressen. :-) Jag har inte varit med om att flera föräldrar gått ihop, utan min uppfattning är att föräldrar gör det på egen hand.

 • 2

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  vi går på ett föräldrakooperativ å där samlar alla ihop till en liten present, typ en flaska vin eller så till personalen

 • 3

  Matilda_W

  5 Matilda_W

  Där min son går på förskola så var det 2 föräldrar som tog tag i det och samlade in 20 kr för de som ville vara med. Det köptes olika sorters kolor och blomma :)
 • 4

  dagsigen

  4 dagsigen

  Har mina kooperativt. Styrelsen ordnar en present var till varje fröken vid jul och sommar...
 • Vi köpte 3 kg godis till alla fröknar att dela på, och ett tack-kort :) Bara för att vi ville. Vet inte hur man "brukar" göra på vår fsk.
 • Där jag jobbar får vi personal en present av styrelsen som är från alla (föräldrakooperativ ). Som sagt ovan så förväntar man sig inga presenter , med det är väldigt kul! Det brukar vara nån familj som vill ge något personligt , förra året fick vi fotsalt i en liten flaska som barnet hjälpt sin mamma att pyssla iordning , skrivit frökens namn osv. Vill man visa sin uppstlattning så behöcer det inte vara dyra prylar som kanske ändå inte används. Gör eget julgodis och ge bort el så :)
 • 7

  MosterMia

  3 MosterMia

  jag gav en julkorg till hela avdelningen, något för barnen ( clementiner) då vår förskola inte ger godis eller sötsaker till barnen. Lite gott till pedagogerna att ha på rasten och ett kort för att tacka då min son slutar. Kändes bättre att ge något litet till alla då det finns annan personal än bara ordinarie.