sanniellinore

3 sanniellinore

1465 visningar

Jobbet vecka 7

När ska chefen få veta att jag är gravid? 
När tycker ni är lämpligast att berätta det? 

10 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  Jag skulle nog ha väntat till efter vecka 12 iaf

 • 2

  EmelieH

  5 EmelieH

  Någon gång efter vecka 12.
  du bestämmer helt själv när du känner dig redo att berätta. Lycka till!

 • 3

  keeya

  5 keeya

  Enligt lag måste man berätta två månader innan man skall gå på ledighet. Så då är det bra att veta om man skall gå på havandeskapsledighet eller inte. Jag berättade i vecka 10 båda gångerna. Många väntar till efter vecka 12. Om man mår väldigt illa i början kan det också vara bra att berätta varför till chefen.

 • 4

  pajdey1

  2 pajdey1

  jag berättade efter att vi gjort första ultraljudet i v.18. var inte alls stor då, så det var ingen som direkt hade misstänkt något :)

  men absolut senast är att berätta 2 månader innan man går på föräldraledighet. det kan ju även vara bra för chefen att veta, om man skulle må dåligt under sin gradviditet, eller om man stött på andra problem o.s.v.

 • 5

  SandM

  2 SandM

  Första gången jag var gravid berättade jag för chefen i v 12, för att folk misstänkte det och för att jag inte mådde så bra.. fick missfall och var borta från jobbet i 2 veckor. jag var ganska glad då att chefen visste att jag mådde dåligt psykiskt efter det.

  Andra gången frågade chefen mig om jag var gravid när jag va i v17 :)

  Men jag har en ganska liten arbetsplats där vi är 6 anställda, det var skönt att alla på jobbet visste vad jag gick igenom och jag mådde inte bra i början av någon graviditet såå trött sur och grinig. och mycket illamående

 • 6

  L4c0st3

  5 L4c0st3

  Det beror väl lite vad du har för jobb? Risker osv? Jag berättade tidigt för min chef, var nog i v 7-8 då jag tyckte det kändes bra att hon skulle veta ifall det skulle hända något etc. Men berätta när det känns bra för dig :)
 • 7

  catja

  5 catja

  Jag jobba med tunga lyft på mitt jobb varje dag så när ja blev gravid berättade ja de direkt pga risker.
 • 8

  Missydi

  4 Missydi

  Jag berättade på en gång eftersom jag jobbar som bartender och ville inte riskera något så tyckte att det var bättre att vara safe än sorry. Ville inte bära tugnt eller tvingas gå runt och plocka disk om det skulle vara lugnt på grund av riskerna. 

  En annan anledning var för att jag var så extremt trött och så slutade jag röka så ville att de skulle veta varför deras innan trevliga bartender blev en riktig bitterf***a. 

  Hade jag haft en lugnare jobb hade jag nog väntat några veckor till och kanske berättat när man var inne i en säkrare period.

 • Då jag har hög risk för att bli utsatt för våld på min arbetsplats valde jag att berätta för min chef ganska tidigt, var nog i v.8-9 någonting. Kändes som att det kunde vara bra för de andra att veta att jag inte vill springa först in i våldsamma situationer så dom inte bara trodde jag var lat eller rädd :) 

 • 10

  anirac1

  5 anirac1

  Precis som redan skrivits. När du el ni vill dock senast 2 mån innan de datum bebben är beräknad. Sen om du har ett sk. risk jobb gäller annat.