SaganSomBlevSann

5 SaganSomBlevSann

2117 visningar

Jävla unge!

Sur och trött mamma söker tröst... Nu är Thule 4veckor och jag vet inte om jag någonsin kommer få sova bredvid karlen min igen... Han vill bara vara vid bröstet på natten, några enstaka gånger har det gått att smyga ner honom i vaggan när han somnat och de nätterna ska jag vara lycklig för! Han får ofta magknip framåt kvällen och jag vete tusan om sempers magdroppar hjälper eller stjälper... I natt kändes det som han höll mig vaken med flit den lilla filuren, när jag äntligen trodde han somnat så hörde jag honom börja kinka, och skrika till... Så jag tvingade upp ögonlocken och svor för mig själv, men när jag tittade ner på honom så fäste han blicken i mig och log med hela ansiktet! Tack för den... Sen är det bara gnälligt om han inte får ha närheten. Någon som har något tips? Jag blir så trött ibland att jag bara står och gråter... /Christine
14 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Bumbi

  5 Bumbi

  Ni har inte provat napp om han är fortsatt snuttig efter maten? Annars kanske det kan fungera eller iallafall underlätta.

  En del barn har svårt för en stor säng, kanske fungerar det bättre att ha honom i liggdelen till vagnen, bädda fint och låta det vara hans säng ett tag (blir ju ombonat och mysigt). Annars kan kanske hjärtljud underlätta, finns säkert skivor eller något som gör att det inte är så tyst?

  Hoppas att du snart får sova gott bredvid din sambo. Kram

 • 2

  Ala11

  2 Ala11

  Det är så jobbigt när man inte får sova, jag minns det så väl.

  Det blir bättre och bättre. Min dotter hade också kvällsont, något som hjälpte bra var att inte låta henne amma för ofta efter kl 16-17. Jag kom på att hon ammade för att trösta sitt magont som bara blev värre av mera mjölk. Så jag ammade max var annan timme på kvällen och då somnade hon bättre. Kanske funkar det på din son också?

  Det är en kort tid av ditt liv liv som han behöver dig så mycket som nu. Jag vet att det är jättesvårt att orka räcka till, men snart om några månder kommer han vara mer självständig, och då får du sova mer. Du kommer klara av det. Be din sambo om hjälp också, kanske kan han gå ut några timmar med honom så att du får lite tid för dig själv. Även om din son kommer skrika efter dig, så kommer han snabbt lära sig att uppskatta sin pappa när du inte finns till hand.

  Lycka till, hoppas att det bli bättre snart.

 • Lägg en tröja i vaggan som du ha sovit i det ska doftar mycket av dig! Eller sov med hans täcke ett tag. Det hjälpte för mig. Och en napp som han kan snuttar på. Lycka till
 • Å tack för era fina svar! Han sover fint själv några timmar om dagen och bärselen är ett fantastiskt hjälpmedel. Nappen kanske jag måste bli bättre på att använda, för nu slänger jag fram ett bröst i tid och otid känns det som, det blir så klart en ond cirkel att trösta med bröstet om han får ont av det! Tack så jättemycket för tipsen! Dock har han inga problem med den stora sängen, där har han hamnat ensam flertalet gånger och ser ut att må som en prins när han väl somnat (jag hade ju föredragit om han gillade just vagnen eller vaggan...). Tack, nu har jag lite att jobba med!! Och skönt att höra att det inte bara är vår unge som skriker på natten!
 • 5

  Flikka23

  5 Flikka23

  En vän till nig använde sig av windi till hennes son, en pysventil som hjälper till att släppa ut gaser. Om det inte hjälpte med dropparna tänkte jag.,
 • Sjukt roligt namn på en pysventil!
 • 7

  CarolineK

  3 CarolineK

  Nu är ju jag bortskämd med en väldigt snäll liten kille.. Men när han är kinkig eller ska sövas så finns en sak som verkligen funkar! Jag stoppar in nappen, sen håller jag hela handen över hans kind och en bit över nappen. Sen rör jag lite lätt på handen så huvudet och nappen rör sig (nej, jag tvingar honom inte till att behålla nappen). Han gillar det och somnar rätt så snabbt!
 • 8

  Maho81

  5 Maho81

  Har du provat Miniform innan varje måltid? Istället för Semper menar jag, det är inte alla bebisar Semper funkar på.
 • 9

  Nikoba

  5 Nikoba

  Jag använder mig av samma knep som CarolineK. Brukar funka skitbra!

  Har du testat Miniform-droppar? Finns på apoteket. Funkade jättebra på Casper när han hade en gasperiod. Tar dock några dagar innan det får effekt.

  Förstår din frustration! Men det blir bättre :)
  Kram
   

 • 10

  Sara.

  4 Sara.

  CarolineK: min dotter älskar också just det! Hela handen över ansiktet och nappen och att santidigt bli struken över näsan. Nu vet jag inte hur länge du hållet på med magdroppar, men att sluta med dem var väldigt bra för oss. Ellie blev bara gasig och orolig av dem. Kanske du kan börja o pumpa i ge flaska på kvällen? Vår dotter har fel på höfterna och kan inte använda benen till att sparka o få ut luft. Så vi har en flaska från dr Brown som är för att motverka luft i magen och ska visst också hjälpa mot kolik. Den är helt super för oss! Och så lär han sig att vara utan dig på kvällen om du låter pappa ge honom den måltiden:) massa lycka till, jag vet att det är jobbigt och man vill bara ge upp, men det blir bättre<3 Ps. Thule är verkligen jättefint namn!!
 • 11

  emmbe

  3 emmbe

  Du har rätt, det blis som en ond cirkel med bröstet. Jag gjorde likadant, även om min somnade vid bröst och sedan sov i sin säng ett par timmar åt gången. Så fort han vaknade på natten så fick han bröst tills han somnade igen. Tillslut orkade jag inte mer så vi lät honom amma på kvällen men innan han somnade vid bröstet tog vi honom till sin säng och sedan fick han somna där (eftersom bebisen vänjer sig vid bröstet och har man somnat med det i munnen och sedan vaknar och det inte är där så är det ju fel för dem). Då var han 2-3 månader kanske. Det tog ett par veckor att vänja honom att somna på egen hand i sin säng, man får vara tålmodig, buffa, klappa, trösta, men inte ta upp ur sängen och tillslut så funkade det. Han somnade på egen hand utan bröst o tröst. Tyvärr fortsatte han att vakna på nätterna och fick då bröst (för att jag var lat och det var bästa sättet för mig att trösta och fortsätta sova) tills han var nästan 15! månader. Då gav jag upp efter upprepade försök med olika metoder att få honom att somna om på egen hand och lät honom skrika sig till sömns. Det gjorde han i 8 min, sov 40 min, skrek sedan 3 min, somnade om till kl 7 första natten, nästa natt sov han hela natten tills kl 5 (då han sparkat av sig täcket, så jag stoppade om o han somnade om) och har sedan dess sovit hela nätterna, varje natt. Hlet otroligt! Det blir bättre, jag lovar och tills dess får man prova olika tips och ideér, alla barn är olika.

  Hoppas du får sova snart för jag vet hur oerhört frustrerande och slitigt det är när man inte får tillräckligt med sömn! Stor kram!

 • 12

  Qarin

  4 Qarin

  Min dotter va sådär i början med, de första 6 veckorna kunde hon bara sova i min eller min mans famn och vi kände lite att "är det så här det ska va nu"?... Men plötsligt så vände det o nu sover hon hur bra som helst i sin egen säng nästan hela nätterna! :) Vi hade ett sånt snugglenest mellan oss i sängen som hon sov i o sen flyttade vi bara nästet till hennes säng o det gick ju hur bra som helst! Tror många barn är så där närhetsberoende i början, de känner sig ju lite ensamma o  otrygga i den stora världen! Men det går över! Nu kan jag till och med sakna den tiden, nu kan hon absolut inte sova i min famn längre! ;)

 • hej hej kan förstå dig riktig bra har 2 barn den stora va så som ville vara nära bröstet och oftas vaken den lilla e hur snäll som helst tror oxo det beros på från barn till barn men prova som alla sa miniform droppar eller jag brukade smörja in magen med äkta olivolja efter badet då brukade det funka

 • 14

  Maddox

  4 Maddox

  Vi hade oxå det problemet. Hon har kolik och det var skönare då att ha henne nära så det gick att försöka trösta. Men då hon inte blev tyst så blev det tillsist så hon fick skrika sig till sömns några nätter. Efter det började vi med ersättning och då började hon sova så hon bara vaknade en gång/natt. Testade att byta ersättning två gånger och den ena har varit värre än den andra. Så för tillfället har vi igen en unge som får skrika sig till sömns, tyvärr. Men vid rådgivningen sa de att det är bättre än att vi blir så trötta så vi börjar skaka henne.