catja

5 catja

1596 visningar

Jag kan ej äta, orkar ej mer.

Jag kan inte äta alls nästan, känner mig hängig o nere. Mår riktigt illa av att äta, De e jätte jobbigt vill kunna äta, va e De som händer med mig? Min dotter e 2v idag o hon behöver ju en mamma som mår bra. Ush, trodde allt skulle vara toppen efter hon kom till världen. Har jävla spänningshuvudvärk o jobbigt att andas hela tiden, precis som om Ja har panik. Jaja e De någon som haft de som ja? Hur gjorde ni för att börja äta bättre? Vad åt ni? Just nu fungerar bara mjölk o nyponsoppa för mig :( vill bara bli glad igen.
10 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  X-file

  5 X-file

  Låter inte alls bra, ring din BM. Kanske är det att du dricker för lite vatten och ej får sova?

 • Brukar du ha problem i vanliga fall att du dippar i känslorna? Tänker om du tidigare blivit behandlad för depression med medicinering eller samtalskontakt inom öppenvården? Det är otroligt vanligt att man kan få babyblues å bli nedstämd efter förlossning, speciellt om de blir akutsnitt, då man ofta känner att man blir snuvad på händelsen. Är viktigt att du pratar med någon om din förlossning,k vad du tyckte var bra/dåligt, hur du tänker kring att de blev snitt och hur du tänker nu iomed att du känner att de inte blev som du tänkt, att prata om de föreställningar du hade innan osv. Så ett tips är helt klart att du frågar din bm om någon som är kunnig vad gäller nedstämdhet efter förlossning, å ger hon sig inget bra svar så kan du kontakta öppenvården för vuxenpsykiatrin i din kommun kan de säkert hjälpa dig. Är viktigt att du tar tag i det innan du blir ännu mer deppig, för både din å din bebis skull, för som du säger vill man ju vara glad då man fått barn å inte vara ledsen MEN det är helt normalt att vara ledsen. Det är inte du som gör något fel, det är kroppen å dina hormoner som inte kommer överens helt enkelt. Lycka till!!

 • 3

  olivian

  3 olivian

  Tycker absolut du ska prata med BVC eller BM för de ska ta hand om mamman också, det är jättevanligt med babyblues efter graviditet och tycker det låter lite misstänkt likt det. Känner igen mig, det var så för mig efter jag fått min andra och jag kämpade på själv helt i onödan :/
 • Håller med alla andra. Prata med BVC sköterskan. Jag fick babyblues med mina tre första barn. Tredje barnet va jag ju beredd å hade redan byggt upp ett nätverk av hjälp. Nu när jag fick min 10 månaders så mådde jag mycket bättre. Va livrädd för att känna så igen. Kämpa inte ensam. Finns hjälp att få. Styrkekramar.
 • 5

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  jag tappade oxå matlusten helt och åt nästan inget. Tvingade mig att äta 3 ggr om dan i några dagar, sen började jag känna hunger igen :)

 • 6

  minna

  5 minna

  Hej. Det kan vara mjölkstockning.. Kolla med BVC! Kram till dig!

 • Så hade/ har jag med. Tog upp det gråtandes på BVC då jag kände preciiis som du å hon sa att jag måste äta och dricka mycket mer. Det tar emot! Men det hjälpte :) frukost, lunch och middag å helst något litet mellanmål i mellan.
 • 8

  catja

  5 catja

  Tack för era svar, Ja ska försöka äta mer o se om de hjälper, annars får ja ringa om stöd för Ja Jag har haft o brukar har problem med känslorna.
 • Jag mådde likadant kände mig orklös o ville vara grina paniken satt i bröstet o åkte faktist in till akuten för jag mådde så konstigt :/ fick rådet att min man skulle pussla om mig alltid ha kex, vindruvor o annan frukt at äta brevid sängen. Fick även prata med en grym sköterska på bb hembärs som sa ta en kort stund varje dag p gå ner till stallet o gör det di vill! Bebis klarar sig med pappa en stund o jag kan säga att energin sakta kom tillbaka o man mådde som vanligt efter ca 3 mån när jag äntligen fysiskt kunde rida o vara mig själv igen!
 • 10

  sun69shine

  7 sun69shine

  Ps testa även kanske lite vitt bröd osv med soppan? Allt är bättre än inget o tillåt dig själv att vila mkt men tvinga dog själv även ut på en promenad varje dag behöver bara va 5 min bara du klarar det, jag va fruktansvärt snurrig, yr o illamående men frisk luft gör dig o bebis gott ;)