meddan

2 meddan

1724 visningar

Inga sparkar? vecka 18

jag är 18+0 idag, och jag (tror) jag inte känt någonting som ska vara sparkar och blir lite orolig när jag kan läsa vissa som tror sig känna bebis i v14-15? :S Har UL nu på torsdag. Första barnet.

Längtar så det gör ont i magen nästan att få känna nånting!

12 Svar (äldsta svaret först)
 • Du oroar dig sækert i onødan :) Moderkakan kanske ligger fram mot magen så du inte kænner det pga det. Men du kænner sækert din bebis snart :) Inget ovanligt att man inte kænnt den i 18 veckan!! 

 • 5

  Vickan72

  4 Vickan72

  Jag kände de första sparkarna när jag gick in vecka 20 (första barnet). Nu när jag är säker på att det är sparkar så kan jag komma på mig själv med att tänka "men det här har jag ju känt tidigare..." fast då har jag trott att det var gaser i magen.

 • 6

  sarahelen

  5 sarahelen

  Jag är i ca vecka 18 och jag har inte känt någonting ännu, inte ens sånt som känns som gaser. Så jag väntar också. Men som sagt kan det dröja tills vecka  20 innan man känner nåt, speciellt om det är första barnet. Tycker inte att du ska vara orolig. Tänk på att barnet är ca 15-20 cm, då är det inte speciellt stort. Så det är inte alls konstigt att du inte känt nåt ännu.

 • 7

  meddan

  2 meddan

  Okej, jag får vänta lite då, man jämför sig så mycket med andra man läser så kanske är därför man oroar sig i onödan.

 • 8

  bellanbus

  2 bellanbus

  lugn nu tjejer =)

  jag har 3 barn, första graviditeten kände jag sparkar i v 21, andra graviditeten i v 18 och tredje graviditeten i v 24!!!! så det beror helt på hur livmodern ser ut inuti =)

  mvh bellanbus leg sjuksköterska

 • 9

  MinBaby

  5 MinBaby

  kände inga sparkar heller före vecka 20 ungefär! behöver absolut inte stressa! =) 

 • 10

  anneli_g

  5 anneli_g

  det är ju individuellt. på rul tyckte hon att det var jättekonstigt att jag känt rörelser över huvudtaget verkade det som. riktiga sparkar kan det ta flera veckor till innan du känner. vissa bebisar är ju jättelugna, min mamma säger att hon nästan inte kände nåra sparkar alls under hela tiden både när hon väntade mig och min syster.

 • 11

  sofialb

  4 sofialb

  Det är väldigt individuellt =). Jag kände de första runt veck 18 men en kollega kände inget förrän runt vecka 24. O du kanske har moderkakan i framvägg och därför inte känner något.

  Du behöver iaf inte oroa dig =), det kommer snart!
  Ha så skoj på UL på torsdag!

 • 12

  Emelisan

  4 Emelisan

  Oroa dig inte. En del bebisar är mer aktiva än andra. Och en del mammor känner aldrig några sparkar beroende på hur bebisen ligger. H*n mår nog toppen där inne i magen =)