Sofiieee89

1 Sofiieee89

1454 visningar

Illamående vecka 7

Hej! Jag fick i veckan veta att jag är gravid och enligt mina beräkningar så ska jag va i runt vecka 7. Har första mötet på mvc på tisdag i nästa vecka. Men sen förra fredagen hsr jag legat helt däckad i sängen/soffan och orkar ingenting. Trodde först det var magsjuka men när det inte gick över så misstänkte jsg att jag var gravid. Mår illa konstant hela tiden, kräks flera gånger om dagen och sover hur mkt som helst. Får inte i mig nån vidare mst så har levt på nyponsoppa, fruktsoppa, fil, rån och knäckebröd. Tänkte höra om det är nån som är eller har varit i samma sits och mått såhär dåligt? När gick det över och finns det nåt sätt att lindra illamåendet? Fick rådet att testa postafen men det hjälpte inte alls.
3 Svar (äldsta svaret först)
 • Din stackare :( Jag hade precis likadant, totaldäckad med kräkningar flera gånger om dagen. Prata med din barnmorska om det, så får du förhoppningsvis träffa läkare för att få Lergigan och Lergigan Comp utskrivet.
  För mig hjälpte inte Postafen, utan enbart Lergigan Comp sänkte illamåendet till en acceptabel nivå, men kräkningarna kvarstod.
  De säger att illamående ska avta i v 12-14. Men min BM sa också att ju kraftigare illamående man har, ju längre kan det sitta i.
  Jag är nu i v. 26 och kräks fortfarande, dock "bara" 1-3 ggr i veckan. Äter fortfarande Lergigan...
  Prova husmorstipsen, men inget hjälpte för mig. Inte annat än att ständigt äta. Glöm inte att få i dig vätska, och kompletera gärna med vätskeersättning om det går för långt. Blir det för illa ska du in på gynakuten och få dropp!
  Hoppas det lägger sig snart för dig!

 • Ja usch detta är inget roligt! Men man får tänka att man får nåt bra sen. Var hos läkaren idag som skrev ut lergigan comp åt mig. Ska hämta ut det snart så får vi hoppas det blir lite bättre iaf. Blev även sjukskriven i en vecka nu. Jaha så det sitter fortfarande i? Hoppas det släpper snart för dig och lycka till med graviditeten. Tack så mkt för ditt svar!
 • Vad skönt att du fåt tabletterna, och hoppas nu innerligt att de hjälper! 
  Ja, det är värt det... Tänkte under de jobbigaste perioderna att "aldrig mer" men redan nu tänker jag "nästa gång jag är gravid.." som att det är en självklarhet :)
  Tack! Håller tummarna för dig, och försök att njuta i andetagen mellan illamåendena!