merle

3 merle

1046 visningar

Hyresbostad o klagomål

Hej jag har en son på 15 månader som är väldigt livlig o älskar att leka. Grannen som bor under mig säger att ungen bankar mycker o stör honom så brukar idiotgubben banka upp mot mig eller smsa kl 8 på kvällen o säga att det är sent o han vill kunna kolla på tv utan störande dunkningar. Igår ställde vi ju fram klockan o de små förstår inte att en timme försvunnit så smsade gubben igen o hotade med att gå till hyresvärden. Han föreslog även att jag skulle ta ut ungen så han kan springa av sig o somnar tidigare. Vi är ju oftast ute då jag inte vill ens vara i mitt eget hem pga idioten nere. Men nu är lillen sjuk med feber så att gå ut är inte så bra. Kan gubben klaga så att hyresvärden kastar ut mig??? Blir lite orolig även om jag vet att lillen inte gör mer oljud än normalt för småbarn
7 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  tove88

  5 tove88

  Vad jag hört av en vän som läser lagar, juridik och allt sådant med hyresvärdar, så kan gubben klaga till värden men denne kan inte slänga ut er. Då är det värdens plikt att göra något åt problemet så att alla blir nöjda, vilket kan innebära extra isolering osv. Detta lär inte hända men värden kan inte slänga ut dig! (Jag hoppas att detta stämmer, vi bor också med en liten plutt i hyresrätt.)

 • 2

  hannah80

  5 hannah80

  Ofta så finns det ju regler för när det ska vara tyst, 22 vardagar och 23 på helg har det varit här. Men kl 20 på kvällen kan han ju inte komma åh gnälla! Så störande med sånna grannar, ungefär som att dom lever på att gnälla på andra! Men vräka dig kan dom inte göra på de grunderna, då kan ju du lika gärna anmäla tillbaka för ofredande på sms tycker jag:P. Han får väl höjja TV:n då, eller skaffa hörlurar till den om det nu stör han så mkt. Önksar att pensionärer åh gnällspikar kunde ha egna områden att på på så kunde de leva där som i en kyrka för sig själva!

 • 3

  merle

  3 merle

  Jag har sagt till gubben att skaffa hörlurar o han säger att han använder dessa men ungen hörs fortfarande. Tydligen har han bott i huset över 50 år o aldrig haft det så. Men ungen brukar sova 7-7.30 på kvällen vanligtvis o de dagar han är piggare o vill leka efter 20.00 får jag sms direkt . Det tycker jag inte är normalt. Har ju pratat med andra grannar också o ingen annan tycker att det är nåt problem med lillens lek. Får väl se nu om gubben verkligen anmäler mig :(
 • 4

  Tinatin

  4 Tinatin

  Som tidigare har sagt så finns sett inget underlag för att vräka dig. Det krävs betydligt mycket mer för att en hyresvärden ska kunna vräka en hyresgäst. Att barn hörs är inget konstigt och är även tillåtet. Det finns egentligen inga riktiga lagar på när det ska vara tyst utan mer rekommendationer och givetvis hänsyn till de runt omkring. Jag tycker du ska prat med din hyresvärd och visa smsen och förklara situationen. Bättre att prata med hyresvärden än med grannen i det här fallet tycker jag. Lycka till och hoppas det löser sig för er.
 • Normla levnadsljud är ingenting man kan klaga hos värden för. Ett barn som låter lite dagtid är normala levnadsljud. Efter ett visst klockslag ska det vara tyst, men det verkar det ju vara också. Däremot kan du klaga på honom för att han bankar och sms:ar. DET är störnade och ska inte förekomma. Är man så känslig för ljud ska man inte bo i flerfamiljshus. Oroa dig inte :)
 • 6

  jojis

  5 jojis

  Jag hade nog pratat med hyresvärden och berättat att du får otrevliga sms och att grannen hotar med att anmäla dig till själva hyresvärden även fast sonen inte alls väsnas mycket. Bättre att gå direkt till hyresvärden och förklara problemet och att du inte känner att du kan vara i din lägenhet utan att känna obehag.
 • Prata med hyresvärden och berätta att du ska prata om onödigt bankande och sms:ande från gubben med gubben först och att om det inte kommer gå hem för gubben så får du återkomma till hyresvärden så får dom hjälpa till istälet om det nu inte går att komma överens med gubben som vuxna människor. Jag tror att 22:00 e en normal tid för alla, inte 20:00 o inte 21:00 men 22:00. Jag förstår dom äldre å ena sidan, dom har inget annat för sig än att anmärka och klaga på minsta lilla sak men har man inte råd att bo i ett hus eller någonstans där ingen stör så kan man inte klaga när man bor i ett flerfamiljshus heller!! Och hoppas du inte försöker tysta ner din son/hålla honom lugn bara för att inte störa gubben, din son e ett barn en gång låt han gå loss hur mycket han vill :D Och nu menar jag verkligen inte för att störa gubben ännu mer utan för att din son helt enkelt e ett barn. Lycka till