Sakura0o

4 Sakura0o

2383 visningar

Hur tycker ni att jag ska göra? vecka 34

Hur tycker ni att jag ska göra i denna situation ifall BM inte tar mig på allvar?

Jag har ALLTID haft regelbunden mens oavsett stress och liknande. Detta gjorde att vi beräknade förlossningen till slutet utav maj. När vi var på UL för 16 veckor sedan sa de att barnet beräknades två veckor senare, pga barnets storlek. Jag har dock nu börjat känna mig klar för förlossning, barnet har lagt sig tillrätta och börjar trycka osv.

Jag stötte på en artikel för några dagar sedan som fick mig att börja undra. ( http://www.unt.se/uppsala/ultraljudet-slar-fel-for-flickor-1036856.aspx ) Det den säger med att flickor felbedöms, och ifall jag då väntar en flicka, detta får mig att känna oro ifall det är felberäknat datum och skulle helst vilja att de tittar upp detta igen (med UL eller hur de nu gör).

Jag har haft en BM som är väldigt casual (hon menar att allt är normalt och känns inte som om hon tar min oro på allvar i någon fråga). Jag undrar därför att när jag träffar henne på tisdag och tar upp det här med att jag tror att tiden kan vara felberäknad, så undrar jag hur jag ska göra om hon avfärdar det då jag känner att detta är väldigt viktigt för mig.

11 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  L4c0st3

  5 L4c0st3

  Det är ju +/- 2 veckor de räknar på när de gör ul. Jag blev bakflyttad 9 dagar på rul jämfört med vad beräkningen var från mensens sista dag. Har också sett den där artikeln och jag väntar en flicka! Känner också ett starkt tryck ner men det är helt normalt, har även otroligt mycket sammandragningar som min bm oroar sig över. Jag misstror inte barnmorskor, läkare eller ultraljudspersonal, de är ju utbildade men har fått lite halvpanik ut i fall att jag skulle gå över. Dock är det något jag får ta då :) Väntar du en tjej? prata med din bm om oron du känner, är väl värt att höra vad hon har att säga iaf!
 • Här i Lund erbjuds man, förutom rutinultraljudet runt vecka 18, även ett tillväxtultraljud runt vecka 34. Är detta inget som erbjuds dig?

 • Prata med henne kan du alltid göra men tyvärr brukar de inte bry sig så mycket. 2 veckor är ingen lång tid. Försök att inte oroa dig. Betyder ju bara troligen att den isf kommer två veckor för tidigt?
 • Jag tycker du ska ta upp det med din BM! Stå på dig! Efter att ha läst artikeln så tänker jag iaf ta upp det med min BM då dom flyttat mig 6 veckor bakåt (så jag påstås lämnat positivt test INNAN jag ens va gravid..) Det gäller våra barns säkerhet, deras liv. Då får vi va "jobbiga" o oroa oss! Jag vet dessutom att jag har en flicka i min mage vilket gör att jag självklart känner ännu starkare för artikeln.
 • skiljer också två veckor på mig, och det e nästan omöjligt, för då fick jag positivt test samma v jag blev befruktad eller vad man ska säga...
  Och i måndags mätte bm och jag har sf mått på v 25+ och är enligt RUL 23+0 idag:S 
   

 • 6

  Sakura0o

  4 Sakura0o

  Vi erbjuds inte tillväxtultraljud här i Skövde, men ska be om ett sådant. Hos mig sa de att min mens troligtvis var sen då jag var på en biltur i Tyskland, men min mens har ALDRIG varit sen sedan jag fick den sju-åtta år sedan. Sedan tyckte de också att jag var lite över kurvan vilket är konstigt. Min fästman följer ju med, så han hjälper mig nog =)

 • Se till att hon tar dig på allvar. Risken att få två veckor för tidigt blir ju istället 4 veckor å att du blir kanske överburen inte två veckor i så fall utan 4 å det kan ju vara väldigt farligt. Nä. Ta med din man å kräv ett UL. Å Dance-liisa. 6 veckor? På allvar? Det e ju helt sjukt. Inte ok. Lycka till i alla fall å styrkekramar
 • Blir ju inte 4 veckor för tidigt. Ha ha. Dum jag e ;)
 • Samma sak har hänt mig nu för 2:a gången! 

   

  Förra graviditeten gick jag och oroade mig för vad som skulle hända om jag gick över tiden. För när jag var i vecka 40 var jag ju enligt bm endast i vecka 38. Därmed skulle jag inte bli igångsatt förräns jag är i vecka 44 som då enligt bm är 42.

   

  Men, på pricken samma dag som JAG VISSTE att jag var beräknad (enlig sista mens första dag) så startade allt!! Men såklart trodde man ju då på BB att han va tidigt född, men men..

   

  Tror även att samma sak kommer hända denna gång om inte ännu tidigare:)

 • 10

  stinaa

  2 stinaa

  Jag blev framflyttad 5 veckor istället på mitt ultraljud. knepigt tyckte jag då jag hade tagit ett test med veckoindikator. Men men de där veckoindikatorerna stämmer väl inte heller så bra antagligen då...

  Blev tillbakaflyttad på mina andra två graviditeter å första fick jag sent missfall med å den andra föddes fullvuxen 3 veckor för tidigt så jag tar inte ultraljuden så allvarligt.. had ejag väntat 3 veckor till med pojken så hade han vart tokstor när han föddes då han vägde 3850g å ska så kallat vara 3 veckor för tidig..

 • Jag har hört flera som efter lite tjat har blivit tagna på allvar och där barnmorskan faktiskt tagit hänsyn till BF enligt sista mens. Så prata med henne och be att din sambo backar upp dig om du känner att hon kanske kör över dig.