Mother-Of-Lilith

3 Mother-Of-Lilith

1439 visningar

Hur stor är risken för nytt kejsarsnitt?

Jag funderar lite kring nästa graviditet och så, och då undrar jag lite kring förlossningen.. Det är så att med dottern (första barnet) blev det nu urakut kejsarsnitt. Så jag undrar lite om hur stor risken är att man måste genomgå ett till kejsarsnitt, om man gjort ett tidigare? Eller kan man få föda på naturlig väg trots det? Det blev visst lite snurrigt, men har så mycket funderingar..
4 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Mille87

  5 Mille87

  Jag har själv aldrig gjort kejsarsnitt, men hört från andra att om man gjort ett tidigare så kan man föda andra barnet naturligt. Men om man gjort två tidigare, så blir det tredje också ett kejsarsnitt. Sen vet jag inte om det finns några speciella omständigheter som skulle göra att man inte fick föda naturligt med andra barnet.

 • 2

  Fia-Mia

  1 Fia-Mia

  kejsasnitt får man ju göra naturligt om man har för litet bäcken . akut blir det vid komplikationer. så din barnmorska kommer väl äta ditt bäcken eller så ser man det vid ultraljud

  men i största möjliga mån vill man ha naturliga födslar. jag fick kejsasnitt för michelle dog i magen men jag kännde på mig att något inte stod rätt till så jag hade varit där i fyra dagar och på så sätt kunde läkarna rädda livet på henne

  men jag tänker nu till nästa att om man nu är med på att kroppen tar över så man inte kan dirrigera vad som händer behöver man inte vara rädd för en naturlig förlossning det har jag hört av mor att dom tappar kontrollen och blir rädda och spänner sig fel. så mitt råd till dig är att flyt med värkarna och följ vågorna i kroppen om det nu blir sådana. ta allt med lugn så ordnar det sig sjöt om dig och magen.

 • Hej tjejer och tack så jättemycket för era svar! Min dotter blir 4 månader nu den 19e så jag har inte riktigt planer på att bli gravid redan, och så har jag varit med om en förlossning innan henne, fast då var den lilla dödsfödd (eller hur man säger?).. Men jag är lite oroad att det ska bli nytt kejsarsnitt vid nästa graviditet, för jag vill verkligen inte behöva gå igenom den smärtan igen som jag vaknade med.. Så det var lite på grund av det som jag ville veta lite mer om det. Kram på er!
 • 4

  catja

  5 catja

  Jag gjorde akut kejsarsnitt 2012-06-19 o nu e jag gravid igen o är beräknad 2016-03-19 o dom säger att jag kan föda normalt utan problem. Sen e de ju alltid en överrakning om hur de blir när man e där.