Flicka18

2 Flicka18

5172 visningar

Hur stor är chansen att jag är gravid !?

Hej! Jag är en tjej på 19år, som undrar hur stor chansen är att jag kan ha blivit gravid? 

För två helger sedan hade jag och den här killen sex, men det blev ett så kallat avbrutet samlag då han aldrig kom. 
Helgen efter hade vi sex igen, och då utförde vi hela samlaget och han kom inuti mig. Och i onsdags så hände det igen, han kom inne i mig.

Jag har gjort abort två gånger för ungefär två år sedan med fem veckors mellanrum  så jag har väldigt lätt för att bli gravid, och satte därefter in en Hormonspiral som jag tog ut för ungefär ett halvår sedan och har varit oskyddad sen dess.

Så trött som jag har känt mig dom senaste dagarna har jag aldrig någonsin känt tidigare. Och har väldigt jobbiga humörsvängningar, kan gråta för minsta lilla och bli arg för ingenting. Min mens ska vara beräknad  nu den 27, om två dagar. Brukar sällan annars känna av pms, men nu känner jag mig verkligen helt förstörd. Finns det någon möjlighet att man känna av graviditetssymptom så pass tidigt ?

Köpte ett test idag, men det känns som att det är för tidigt att testa sig än.

Snälla berätta allt ni vet!!

640 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  pygmepuff

  5 pygmepuff

  om du redan gjort abort 2 ggr borde du ju veta hur din kropp reagerar och hur tidigt man kan känna symptom. Varför skyddar du dig inte i stället för att göra abort med jämna mellanrum?

 • 2

  Flicka18

  2 Flicka18

  Jag minns inte hur det var. Minns bara att jag hade problem med illamående, men det började först runt vecka fyra-fem. 

  Nu vill jag behålla barnet ifall det skulle finnas något. Varför jag valde att göra abort var för att jag kände mig för ung för att skaffa barn för två år sedan, ( jag är fortfarande ung ). 

 • 3

  Bumbi

  5 Bumbi

  Det finns alltid en chans till graviditet om man inte skyddar sig (även oavbrutet samlag är en risk om än mindre).

  Sedan beror det ju på när under din menstruationscykel som du hade ägglossning och om du hade samlag under den perioden kring ägglossningen. Ägglossningen är ca. 2 veckor innan beräknad mens "oftast" och någon dag innan, under och någon dag efter är du fertil.

  Så möjligheten finns ju där. Det bästa du kan göra är att  se om du får någon mens den 27:de. Eller så tar du testet du har köpt, många kan redan visa utslag på graviditet (brukar står i bruksanvisningen). Skulle det visa negativit och mensen ändå uteblir så testa om ytterligare 1-2 veckor för ibland kan kroppen behöva lite tid innan tillräckliga graviditetshormoner kan ge utslag på testen.