MotherMary92

3 MotherMary92

2058 visningar

Hur ska jag bete mej?

När min son föddes 7/7 i år skedde en skulderdystoci. Han fastnade och fick syrebrist. Vi låg inne i 14 dagar innan vi fick åka hem. Inte fören nu efter har jag förstått vad som har hänt och under hela grav och fram till förlossningen. Jag har hört mej för och stora riskfaktorer för att en skulderdystoci ska inträffa är om man är kort (runt 160 cm , jag är 162cm). Överviktig vilket jag är, det tar lång tid innan man öppnar sig ( det gjorde det) långtid innan bebis sjunker ner så Man får börja krysta (vilket det gjorde) och att bebisen är stor vilket de visste då jag gått på flera tillväxt ultraljud. Idag ska jag ha ett förlossnings samtal med den ansvarige läkaren och jag känner att klart dom inte kan hjälpa detta men ska jag ifråga sätta deras beslut om att tex inte de gjorde ett snitt? Svårt att förklara vad som har hänt och hur jag känner men hoppas ni fattar, vilka frågor ska jag ställa?
4 Svar (äldsta svaret först)
 • Hej!

  som du säger så är det väl ingens direkta "fel" att det blev som det blev, men jag tycker verkligen att du ska fråga varför de inte gjorde snitt. Kan vara bra, och kan kännas skönt för dig att få veta. Det skulle jag gjort i alla fall.

  :/ Hoppas det blir bra på samtalet! Lycka till! kram

 • Du bör i alla fall ifrågasätta varför de inte berättade om riskerna för detta INNAN förlossningen, så att du slapp gå igenom det efteråt- känt att något varit fel och sökt efter svar. Magkänslan har ofta rätt och känner man sig fel eller orättvist behandlad så gör man sig själv (och ofta andra) en stor tjänst genom att prata om det, söka upprättelse på något vis... Du passade ju uppenbarligen in på varenda riskfaktor och borde kanske blivit förberedd för att det kunde bli snitt?
 • Oooh blir så förbannad på vården här i sverige när jag läser sånt här, d e sinnessjuuukt!!! har inga ord, ingen förtjänar att gå genom sånt här, tycker att vårdpersonalen här i sverige e så sjukt lata så d inte e sant, dom dricker hellre sitt kaffe varmt 9 av 10ggr än att hjälpa någon på riktigt. Här i sverige frågar doktorn pasienten; vad tycker du vi ska göra? i andra länder e det doktorn som tar beslutet och är nästan aldrig osäkra. Stå på dig, håll inte inne NÅGOT, tänk på att det du säger kanske hjälper andra i framtiden, lycka till <3

 • 4

  카지노커뮤니티

  0 카지노커뮤니티 (gäst)

  It was an article that could comfort and solve the problems I faced, and I tried to make it easy for anyone to understand and feel interesting. All the hard thoughts are gone and I hope it will be a good day. 카지노커뮤니티