Juliamajs

1 Juliamajs

1238 visningar

Hur ska jag... vecka 4

berätta för min mamma att jag är gravid?

Jag är 19 år, bor hemma för jag går i skolan och har blivit oplanerat gravid. 

Jag måste berätta för min mamma och jag vet att hon inte kommer bli glad.. hur ska jag berätta.?

6 Svar (äldsta svaret först)
 • Det beror på om du tänkt behålla eller inte. Vid en abort behöver du inte berätta alls om du inte vill. Har du tänkt att behålla är det ingen brådska att berätta. Gör upp en plan med hur du tänkt. Hon kommer förmodligen ifrågasätta hur du tänkt göra med skolan, hur du ska försörja barnet, var ni ska bo, vilket stöd du får från pappan etc. Se till att kunna svara genom att vara påläst. Har du ett jobb? Prata också med försäkringskassan ha kassan så du vet vad som gäller och hur mycket pengar du kan få. Hinner du ta studenten innan det är dags för förlossning? Sen har hon 7-8 månader på sig att smälta nyheten ;) Men det är ditt liv, din kropp och din graviditet och därför är det du som bestämmer.
 • 2

  Juliamajs

  1 Juliamajs

  Jag vill behålla barnet.. 

  Jag bara sket i de och berätta för henne, hon blev förvånadsvärt inte arg på mig. Hon sa bara att jag får fixa med allt själv, håller redan på och söka jobb osv i en livsmeldelsaffär som t.ex Willys. Min bästavän har barn och har på ett ungefär koll på hur mycket hon får, ska börja med allt redan imorgon så att jag får allt fixat i tid! :)

 • Mitt tips till dej! Jag blev gravid när jag va 16 o födde min första son när jag va 17 är idag 24 o väntar mitt 3e barn. Mitt tips till dej om du vill ha snabbt jobb jobba inom vården! Dom behöver alltid folk. Men allt handlar ju om om du som person kan jobba med människor. Asså haha alltså med äldre människor hehe :) Sen ett annat tips allt du behöver till bebis KÖP BEGAGNAT! Finns massa fint på både blocket o tradera:) vad säger pappan till barnet? Är ni tsm? Jag tror du får ut ca 100 nånting per dag om du har lägsta ersättning. Iom att du antagligen inte jobbat. Ca 4000 per månad plus barnbidrag o underhållsstöd. Ca 2500 sammanlagt:) så 6500 sen har du rätt att få bostadsbidrag om du kanske hittar en lägenhet. :) det kommer gå bra jag lovar gått bra för mej iaf är nu gift har hus och ett barn med min man o ett till på väg som kommer i juni:) hur långt gången är du?
 • 4

  Juliamajs

  1 Juliamajs

  Jag är förtillfället inte tillsammans med pappan, pappan och jag har varit fram och tillbaka i 5 år. Inte varit ett par på 2 år nu men vi hade då sex nu i januari och lyckades bli gravid.. tror jag är i vecka 5-6 just nu. Ska börja jobba på Willys och städhjälp inom vården sen kommer jag ju få bostadsbidrag och hjälp av socialen. Jag letar lägenhet nu och tittar på en och förhoppningsvis så hjälper socialen mig en liten del! Skolan kan jag ju alltid ta igen sen :) är 19 så är inte så ung. Ja jag kollar begagnat just nu! Har inte råd och köpa sprillans nya saker :)
 • Låter som att du har en plan!:) kanonbra! Tänk oxå på att när du blir större och tyngre att jobbet kan vara jobbigt så ta det lugnt!:) du får jobba så mycket du hinner men har du bara till juni kvar i skolan så satsa på det!:)
 • 6

  Juliamajs

  1 Juliamajs

  Jag ska gå klart skolan fram till juni! Min mamma är dock inte jätte nöjd med mitt val och att jag lyckades bli gravid men de var inte direkt planerat.. jag vill jobba och tjäna MINA egna pengar så jag kan betala allt som behövs själv. Men vet att jag förmodligen inte kommer kunna jobba fullt ut i slutet av graviditeten :)