JJaagg

2 JJaagg

6929 visningar

Hur ska gravida sova?? vecka 24

hejsan jag är gravid i vecka 24+5 och har läst jätte mycket att man inte ska sova på rygg eller höger sida, har gjort så efter allt jag har läst men kan inte fatta varför ska det vara farlig? Jag är så orolig och plus det har jag jätte ont att bara sova på vänster sida. 

8 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  keeya

  5 keeya

  Det finns lite svar i en tidigare fråga där en undrar om missfallsrisken ökar om man sover på fel sida. Men du sov hur du vill och tycker att det är skönt. Jag over tom på mage och är i vecka 31 ;) det viktiga är att du får vila ut. Kroppen säger ändå ifrån om du skulle ligga knasigt. Lyssna på den istället. Sov gott :)
 • Sov!! Hur som helst, bara du får sova!
 • Har du något val? Visst kan du tvinga dig själv till o somna på mage/sidan/rygg men hur ska du kunna kontrollera att du sen inte vänder dig till en annan ställning i sömnen? Jag tror på det föregående säger, SOV HUR SOM HELST; BARA DU FÅR SOVA! :)

 • 4

  L4c0st3

  5 L4c0st3

  Jag sover på alla möjliga sätt som är bekväma för tillfället :) Håller med de andra, bara du får sova :)
 • 5

  Maddox

  4 Maddox

  Det är nog bara att sova i den ställning som du kan sova i. Jag sov länge på rygg och höger sida, men mot slutet började ungen protestera hej-vilt om jag låg på höger sida och om jag låg på rygg kändes det som att ögonen skulle ploppa ut och jag fick svårt att andas, och vänster sida då igen var obekväm men jag sov så som jag kunde sova utan att det kändes helt förjävligt.

 • 6

  Vivann

  4 Vivann

  Jag brukade sova på vänster sida mest innan jag blev gravid (är i vecka 16+5) men så har jag nu, sedan några veckor tillbaka, drabbats av domningar i höften så fort jag sover på vänster sida! Undrar också om det är "fel" att ligga på höger sida, men det känns ju ganska bra förutom att det egentligen inte är min "sovsida"...

 • 7

  Sshl2009

  4 Sshl2009

  jag sov på alla sätt man kunde.  fick en frisk pojk i slutändan ändå trots att ja vakna flera gånger av att ja låg halvt på magen i slutet av graviditeten!

 • 8

  JJaagg

  2 JJaagg

  Åh tack snälla ni. Detta va skönt att läsa, hoppas ni nu har rätt :D, Har en tid med min Barnmorska om 2 dagar ska se vad hon säger. 

  Tack alla ni som svarat!