stephaniestephanie

2 stephaniestephanie

1168 visningar

Hur säger man nej/ifrån?

Jag har sjuuukt svårt att säga ifrån, alltid känt att jag måste vara andra till lags.. Fast jag vet att jag inte måste. Till saken: Min dotter blir 1 månad på fredag. Jag vill verkligen inte att folk ska plocka upp henne utan att fråga och definitivt inte pussa på henne. Ibland vill jag faktiskt heller inte att andra ska hålla i henne (förutom jag och hennes pappa) men hur säger man detta egentligen till andra? Jag anser inte att man behöver ha en anledning, det är ju föräldrarna som bestämmer. Dessutom är min dotter väldigt mammig av sig.
3 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  Sparris

  5 Sparris

  Det kan vara svårt men du måste säga ifrån! Du är mamman och då ska du ju kunna skydda ditt barn och då är säga ifrån en bra början! Förklara varför du inte vill att dem ska bära eller pussa på ditt barn!

   

  Om barnet är väldigt mammigt skulle jag däremot säga att det är bra om andra får bära runt lite, som avlastning för dig och för att dottern inte ska bli för mammig!

  Du kan det där, ta mod till dig bara! Lycka till, kramar

 • Tack för ditt svar! Jag ska öva på att säga ifrån! Absolut får andra hålla bebisen, men ibland känns det som att det är på deras villkor och det tycker jag inte om. Däremot känns det inte alls bra om någon plockar upp henne från till exempel babygymmet utan att fråga. Kram
 • 3

  catja

  5 catja

  jag sa bara som e de, att ja va nervös av mig o att jag ville besämma för att må bra om vem som hade henne, de fick folk fatta, sen sa ja efter de att men de e klart du kan sitta nära henne o titta o prata, folk förstår mer än va man tror, nu e de lättare då hon e 8 månader snart för nu vill hon ju själv utfrska andra så då e de ju okej =)