emerica

4 emerica

1637 visningar

hur orkar man? vecka 17

hur orkar man gå igenom sin graviditet? i söndags fick jag reda på att min sambo varit otrogen igen.. så i måndags när jag hade prtat med advokat osv. så kastade jag ut honom!!  sitter nu med en hyra på 6500 utan någon inkomst alls.. soc vill inte hjälpa mig med hyran för att normen på en ensam person utan barn under 27 på hyra är 4700. jag är i v.17+3 och bor i en trea. (som jag o min sambo skaffade i somras innan jag fick MF för att vi skulle ha barn) .

 

Igår var jag på UL och allt såg bra ut. men jag kunde inte glädjas.. ser bara alla ekonomiska problem och allt jobbigt just nu..  

 

pappan (fd.sambon) har inte ens hört av sig o frågat om barnet mår bra. för det är inte hans föerns det kommer ut och bevisat att det är hans..  bara för att han har k*u**at runt betyder inte det att jag gör det.. kommer fan inte kunna titta åt nån annan på några år ( vi har varit tillsammans i 5 år)  

 

hur ska jag orka.. jag har min underbara mamma som stöttar mig men hon ser inte problemen som jag gör..  snälla vart kan jag vända mig?? när soc inte hjälper..

11 Svar (äldsta svaret först)
 • 1

  93-Ida

  93-Ida

  oj gud vad tråkigt,:( jag har tyvärr inga svar men det har säkert någon annan här, ville bara skicka massa styrke kramar!!

 • USCH.. Hur tufft du än kommer ha det, psykiskt, fysiskt och ekonomiskt så tycker jag att du gjorde HELT rätt. Du är värd någon mkt bättre. Vilket as.

  Med soc och din lght har inte heller jag något bra svar. Mer än att flytta till en som soc kan hjälpa dej med. Och kanske göra det ganska snart, det kan ju vara jobbigt att flytta senare när du är stor som ett hus ;)

  Lycka till med allt. Du ska se att allt löser sej till det bästa! :)

 • 3

  emerica

  4 emerica

  hej jo jag letar för fullt efter en billigare lägenhet. men det är bostadbrist i stan  där jag bor..

 • aj då, ja då vart det ju genast lite knepigare.. Ligg på soc som fan. säg att du letar nytt och att de MÅSTE hjälpa en gravid kvinna.... De borde ju kunna betala iaf en del av hyran tills du har flyttat!?

 • 5

  emerica

  4 emerica

  just det jag gör.. plus att hyres normen så fort barnet ploppat ut höjs till 7200.. och då tycker jag som så att istället för att flytta och ha mig o böka med det så kan jag få bo kvar här.. det handlar om 4,5 mån innan det är dax.. för jag älskar verkligen denna lägenhet..

 • 6

  Betom

  4 Betom

  Bra att du kastade ut skiten , men förstår det måste vara tungt. 

  Vad gäller din lägenhet kanske du kan hyra ut ett rum så länge så får du in lite penga hjälp ?  

  Hoppas det löser sig 

   

  Kram 

 • 7

  emerica

  4 emerica

  mjo har oxå haft den tanken.

 • Ni har inget bostadsbytartorg eller nåt då? Om du har en hyresrätt brukar hyresvärden kunna förmedla lägenhetsbyten. Många som bor i mindre som vill ha större
 • 9

  emerica

  4 emerica

  jo har kollat där.. med dom 2orna som finns i rimlig prisklass ligger i ghettot. o vill väl inte påstå att jag är sugen på att vakna av sprängda bilar och pistolskott mitt i natten..

 • 10

  Lina82

  4 Lina82

  Hej!!

  Läste ditt inlägg och ringde en vän som pluggar till socionom och fråga han vad om han visste vad som gäller. Han sa att de kan inte neka dig soc bidrag när du e gravid dock kan de tvinga dig att flytta till en billigare lgh men då måste de hjälpa dig med att fixa alternativt boende och de är skyldiga att hjälpa dig med din befintliga hyra tills dess. Han sa dock att soc har mycket att göra nu pga av utförsäkringar osv vilket gör att de tar till ful knepp för att slippa ditt ärende men det ska du natuligtvis inte acceptera. Han föreslog att du tar dina fulaste trasigaste klädder på dig går dit med stora tårar och skriker tänker ni kasta ut mig på gatan när jag e gravid... 

  Det är hemskt att det ska gå till så här men det e resultatet när de mer välbergade människorna vill ha mer och röstar på moderaterna. (så fick jag lite vackert in en politisk åsikt där också) nä men det e jätte tråkigt och man ska inte behöva göra bort sig för att få stöd tycker jag. Stå på dig!! kram

  Ps: Om de trixar ytterligare skulle du kontakt familjerådgivningen, det e kostnadsfritt.

 • 11

  San87

  0 San87

  Soc måste hjälpa dig, de ska finnas därför utsatta människor. De kan faktiskt inte neka dig när du är gravid.

  Min bästa vän är i samma sits och hon fick flytta till en 2:a och får hjälp. Hon får även bidrag till att köpa bebis saker..

  Vilken skitstövel, hoppas han ångrar sig något så bedrövligt när han inser vad han går miste om. Usch, sådanna människor kan jag tyvärr inte med och blir rent av förbannad. Bra utav dig att sätta ner foten och visa att så där är inte normalt!! :)

  Massor av kramar..

  http://sannis1987.blogg.se